Свищовските хандбалистки с купа от Гърция

Публикувано на чт, 11 ян. 2018
167 четения

Състезателките подариха отличието на кмета Генчо Генчев.

Хандбалистките на “Нове-99” (Свищов) се върнаха с купа от международен турнир в Гърция. Момичетата подариха спечелената купа на кмета Генчо Генчев като израз на благодарност за оказаното доверие и подкрепа към клуба. Свищовлийки взеха участие в международен турнир по хандбал в Александруполис. Момичетата на треньорката Величка Плачкова и пом.-треньора Невена Въткова се представиха чудесно, като в оспорвания мач за второто място победиха домакините с 19:18 и станаха втори при 14-15-годишните.
След като се върнаха в Свищов, три от спортистките – Николета Доменикова, Марияна Йорданова и Преслава Романова, посетиха кмета Генчо Генчев и го зарадваха с решението на целия отбор – да му подарят купата, спечелена в Гърция.
Хандбалистките разказаха, че решението е дошло спонтанно, като израз на благодарност за това, че община Свищов е осигурила транспорта до южната ни съседка и с това е дала възможност на момичетата да покажат своите възможности на международния турнир.
Кметът на Свищов благодари на всичките 12 момичета (Николета Доменикова, Марияна Йорданова, Преслава Романова, Мартина Въткова, Ива Иванова, Ева Николаева, Преслава Дулева, Яница Крумова, Моника Манолова, Ани Глузова, Илона Саренчева и Гергана Дакова) и техните треньори за достойното им представяне и популяризирането на Свищов.

Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново