Свищовска каратистка спечели три златни медала

Публикувано на чт, 30 окт. 2014
203 четения

Отлично се представиха каратеките на Годжу карате клуб “Алеко” в надпреварата за Национална купа по карате за всички възрасти в град Добрич. На татамито в спортна зала “Добротица” излязоха 420 състезатели от 25 клуба от страната. Спортната проява бе последната от календара на федерацията за годината. Състезателите на свищовския “Алеко” успяха да завоюват общо 11 медала, от които 4 златни, 2 сребърни и 5 бронзови във възрастовите групи деца, старша възраст, младежи и мъже.
Кристина Цветанова направи фурор, спечелвайки три златни медала при децата. Талантливата каратистка е победителка в дисциплините “ката” и “кумите” в категория до 35 кг и в отборното на “ката” при момичета (10-12 години) заедно със съотборничките си Мая Александрова и Ева Миланова. Първенец при мъжете в дисциплината “кумите” в категория -75 кг стана Стефан Петков.
Със сребърни медали се завърнаха Мартин Златев при децата на “кумите в кат. до 45 кг и Антонио Славков при мъжете на “ката”, който показа не само отлично представяне като състезател, но и се доказа като образцов съдя на “ката” и “кумите” към Българската национална федерация по карате. С бронзови медали се окичиха Калоян Георгиев и Браян Марков – при младежите на “кумите” в кат.-76 кг, Иво Исаев при кадетите на “кумите” в кат.-52 кг и Мая Александрова на “ката” и “кумите” в кат. до 35 кг при децата.
Състезателите на Карате клуб “Белене” завоюваха общо 5 медала, от които 1 златен и 4 бронзови. Златото донесе Лорен Босилков на “кумите” в кат. до 40 кг, който взе и два бронзови медала на “ката” и в отборното на “ката” при момчетата заедно с Ивелин Ангелов и Мирослав Трушков. Ивелин Ангелов се класира на трето място на “ката” и “кумите” в категория до 45кг.
Първи в подреждането се наредиха състезателите на столичния клуб “Никон”. През месец декември в зала “Арена Армеец” ще се проведе Балканиадата за юноши старша възраст.
Георги ГЪРЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново