Свищовлии получиха модерна техника за поддръжка на тревните терени

Публикувано на пт, 31 май 2024
167 четения

Със сериозна нова придобивка може да се похвали ОФК “Академик”, съобщи Емил Перушанов – председател на Управителния съвет на клуба. За нуждите на клуба и поддръжката на тревните терени бе въведена в експлоатация шпинделна косачка, специално създадена за поддръжката на стадиони и голф игрища.
Модерната машина ще скъси драстично времето за обработка на тревните терени, като също ще коси тревата точно на 25 мм, колкото е оптималната дължина за отлични условия за игра. Така футболистите на “Академик” ще се радват на още по-оптимални условия за тренировка и игра.
Придобивката е закупена от Община Свищов, която продължава да подкрепя развитието на спорта и футбола в общината и да инвестира в материалната база на общинския клуб. Припомняме, че по-рано през годината бяха закупени нови врати и поливни машини за стадионите и предстои да се закупи и модерна машина за чертаене на игрищата.
“Изключително сме доволни и благодарни за подкрепата, която футболният клуб получава от Общината, и се надяваме и занапред да продължим да работим в синхрон. Когато всички работим за един успешен проект, резултатите започват да идват и ние като клуб ще направим всичко възможно да надградим постигнатото. Инвестицията в спорта и развитието на децата е и инвестиция за бъдещето на град Свищов”, коментира Емил Перушанов.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново