Светослав Стефанов стана шеф на СТК към Зоналния съвет

Публикувано на вт, 10 февр. 2015
991 четения

Светослав Стефанов с почетен плакет от проф. Йордан Иванов.

Бившият футболен рефер Светослав Стефанов става председател на Спортно-техническата комисия към Зоналния съвет на БФС във В. Търново, съобщи шефът на футболната централа в старата столица Трифон Иванов. Той заменя на поста бившия международен тъчрефер Тихомир Боболов, който се оттегля заради служебни ангажименти. Зоналният шеф благодари на Тихомир Боболов, ръководил досега комисията, за съвместната им работа през есента.
42-годишният Светослав Стефанов пък сложи предсрочно край на съдийската си кариера. В петък той получи по този повод Сребърна значка на БФС и плакет, връчен му от Трифон Иванов, както и със специален плакет от проф. Йордан Иванов – първият български международен съдия по футбол в зала.
Стефанов има в професионалния футбол като главен съдия и асистент-рефер 230 мача в “А” и “Б” група и за Купата на страната. Има международно назначение на приятелския мач между националните отбори на Македония и Канада, както и на Купата на регионите, проведена през 2003 г. в Плевен. В аматьорските групи мачовете му надхвърлят 1200, като е ръководил и финал за Купата на АФЛ.
“Човекът, направил всичко възможно да изкача съдийската стълбица, бе Георги Шопов. На 27 години влязох в “А” група, а във великотърновската колегия съм имал удоволствието да се уча от най-добрите арбитри в България. В съдийството съм запомнил само хубавите моменти и те остават завинаги.
Футболът ми е дал много и се надявам да имам възможност да помогна за развитието на младите съдии”, коментира новият шеф на СТК Светослав Стефанов, като благодари на Трифон Иванов, че го е поканил в екипа си и му предоставя шанс за активна работа. Извън съдийството той е преподавател в катедрата по физическо възпитание във Великотърновския университет, доктор е по педагогика, предстои му да стане доцент.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново