Стоичков и Балъков извеждат легендите за стотния юбилей на „Етър“!

Публикувано на ср, 17 апр. 2024
578 четения

Легендите на българския футбол Христо Стоичков и Красимир Балъков ще изведат двата „звездни“ отбора по време на култовия мач между шампионския „Етър“ и Пеневата чета – бронзови медалисти от САЩ-94! Имената на единствените двама българи, избирани в Идеален отбор на Световно първенство, бяха първите, които обявиха организаторите. Христо Стоичков и Красимир Балъков са потвърдили участието си и появата им със сигурност ще предизвика огромния интерес на привържениците.

„Боляри! Започваме да обявяваме имената на легендите, които потвърдиха присъствието си на Празника за стотния юбилей на “Етър” и в мача между “Звездите на “Етър” и “Звездите на България”. Първото име е не на някой друг, а на КРАСИМИР БАЛЪКОВ! Легенда на “виолетовите”, на “лъвовете” и на световния футбол, с трайно присъствие и успехи в историята на “Етър”, “Спортинг” и “Щутгарт”. Футболист № 1 на Велико Търново за ХХ век, един от двамата българи, избирани в Идеален отбор на Световно първенство. Добре дошъл отново на “Ивайло”!, обявиха от „Етър“.

„Христо Стоичков потвърди с готовност и отзивчивост своето участие в стотния юбилей на „Етър“! И ще изведе Пеневата чета срещу „виолетовите“ шампиони на стадион „Ивайло“. Да описваме ли кариерата и успехите му? Едва ли има българин, който да не ги знае прекрасно. Самият той лично написа своята биография с брилянтните си изяви по футболните терени. Разбира се, с помощта на своите съотборници, треньори, приятели, което никога не пропуска да подчертае… Най-разпознаваемото име на българин по целия свят. Защото и до ден-днешен, където и да отидете, споменете ли думата „България“, насреща неизменно следва реакцията: ХРИСТО СТОИЧКОВ!“ – с тези думи бе представен най-успешният български футболист за всички времена и носител на Златната топка Христо Стоичков.

Предстои поетапното обявяване на всички легенди, потвърдили участието си в „звездния“ мач.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново