Стефания Димитрова и Мартина Джулиева станаха шампионки по ски ориентиране

Публикувано на вт, 5 февр. 2013
278 четения

Стефания Димитрова се отличи в елитния клас при жените с един златен и два сребърни медала.

19 медала спечелиха състезателите от региона от индивидуалните стартове на държавното първенство по ски ориентиране. Стартовете в трите дисциплини се проведоха край язовир Широка поляна в Родопите. Рекорден брой участници – 198, се състезаваха на средна дистанция.
В елитния клас при жените с един златен и два сребърни медала се отличи Стефания Димитрова. Състезателката на “Браун Тим” защити републиканската си титла на дълга дистанция от м.г. По трасе с дължина 10,7 км тя изпревари с повече от 11 минути втората Наталия Димитрова. На спринт и средна дистанция Стефания се подреди на второ място, след националката Антония Григорова (“Ал. Логистик”). Еленчанката Наталия Димитрова е четвърта в двата старта.
При мъже-21 елит очаквано водачът в световната ранглиста Станимир Беломъжев (“Хемус”, Троян) спечели три златни отличия. Негов първи подгласник на спринт, средна и дълга дистанция бе Николай Димитров от “Браун тим”, който единствен успя да се доближи до нивото на Беломъжев. Братът на Коко Димитров – Иван, се нареди четвърти на дълга дистанция, а на средна е пети. Христо Тодоров (“Браун Тим”) е пети на спринт и десети на средна дистанция. Съотборникът му Пламен Местански е седми на средна и дълга дистанция и единадесети на спринт.
Спортист № 1 на СКО “Трапезица-1954” за 2012 г. Мартина Джулиева спечели по драматичен начин златния медал на дълга дистанция при Жени-20. През миналата година Джулиева също се класира на първо място в най-тежката дисциплина, но при девойки до 18 години. Състезателката на “Трапезица” преодоля трасето с дължина 10,7 км за 1:19,43 ч. и изпревари само с 14 секунди двукратната шампионка Антоанета Дяксова. Мартина взе и два бронзови медала на спринт и средна дистанция. При 20-годишните девойки състезателките на “Браун Тим” Цветомила Кадиева, Велина Терзиева и Кристиана Гецова заеха четвърто-шесто място на спринт. Кадиева записа пето и осмо място на средна и дълга дистанция, но при девойки до 18 г., а Терзиева е девета на дългата дистанция.
При Жени-45 Снежана Кадиева (“Браун Тим”) е вицешампион на средна дистанция и бронзова медалистка на спринт и дълга дистанция. Съотборничката й Христина Галева се подреди на трето място при Жени-35.
Два сребърни медала на спринт и средна дистанция при Мъже-45 завоюва Димитър Димитров (“Браун Тим”). В същата възрастова група Младен Джулиев (“Трапезица-1954”) спечели среброто на дълга дистанция.
Красимир Рашков (“Браун Тим”) е втори на средна, трети на спринт и шести на дълга дистанция при Мъже-35. Съекипникът му Димитър Евгениев е седми на спринт и дълга и десети на средна дистанция.
При младежите до 20 г. представителите на “Браун Тим” Димитър Дамянов, Петко Милев и Николай Стоев окупираха пето- седмо място в спринта. При юноши до 18 г. Дамянов се класира четвърти на средна и девети на дълга дистанция, а Милев е съответно шести и осми.
В последния ден на първенството бяха излъчени шампионите при щафетите.
Георги ГЪРЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново