Станислав Паришков с първа победа за сезона в пистовия шампионат

Публикувано на пн, 25 май 2015
648 четения

Станислав Паришков с Опел Кадет спечели състезанието в серия Туринг на “Писта Русе”, кръг от Националния шампионат по автомобилизъм на затворен маршрут. Надпреварата беше открита официално от кмета на Русе Пламен Стоилов. Дължината на една обиколка на пистата бе 2700 м, като всеки от пилотите трябваше да завърти по 7 обиколки в два манша, които бяха с отделно класиране. Великотърновецът Станислав Паришков, който е вицешампион в шампионата от 2014 г. в Русе, спечели първата си бутилка шампанско в първия манш на втория кръг.
Паришков се оказа не само най-бърз в първите 7 тура, но и отмъкна на победителя във втория манш и лидер в класирането до момента – Ангел Григорчев с Рено Клио (София Кар Ауто), бонуса от квалификациите (2 т. за най-бърза обиколка).
Паришков направи отличен първи манш, в който остави на 11.5 сек. зад себе си победителя от писта “Велико Търново” Ангел Григорчев, който бе четвърти. Във втория манш Паришков по регламент трябваше да стартира от последната осма позция, успя да завърши трети и спечели победата в състезанието.
След награждаването Станислав сподели, че е имал проблеми със спирачния педал в квалификациите, а във втория манш скоростите са му създавали проблеми. В генералното класиране Паришков се доближи на 5 т. до лидера Ангел Григорчев и завърза интригата в шампионата. Пламен Камбуров с “Мицубиши Лансер” е победител в най-мощния клас “Макси”. В най-масовия клас “Спорт” победител е Слави Рупчев с “ВАЗ 2105”.
По време на паузите организаторите бяха предвидили и шоу програма за зрителите – дрифт шоу, мотоциклетен парад и “минирали”. Една от най-големите атракции бе суперколата “SIN R1 RS”, която за първи път бе представена в Русе и в България. Любителите на високите скорости имаха възможността да се повозят в нея чрез “ринг такси”.
Георги ГЪРЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново