Станислав Генчев отговори на удара: “В “Септември” да погледнат първо себе си”

Публикувано на ср, 10 май 2017
197 четения

Станислав Генчев даде достоен отговор на абсурдните обвинения днес от Борис Галчев, че “Етър” вървял към елита със съдиите, докато “Септември” бил много по-добрият отбор. Наставникът на етърци сподели и мнението си за днешната безценна победа над “Витоша” с 1:0.
“Изключително труден мач. “Витоша” е най-добрият отбор в групата след нас, добре организиран, знаех, че ще ни е трудно и няма да имаме много възможности. Искам да благодаря на момчетата, че буквално до последната секунда се бориха, натискаха и направиха всичко възможно да падне гол. Късметът ни се усмихна в края, но когато човек желае и се бори за нещо, и късметът е на негова страна.
Гостите протестирали за дузпата?! Точно аз центрирах, безспорна игра с ръка далеч от тялото. Стефан Апостолов е един от добрите съдии в България и не би си позволил да даде дузпа, ако я няма, и то в последната минута. И срещу нас във Враца дадоха дузпа в последната секунда, такива дузпи трябва да са стопроцентови, за да се свирят.
Победата е важна колкото заради трите точки, толкова и психологически, тъй като три кръга преди края водим с 5 т. и момчетата ще бъдат доста по-спокойни в следващите мачове. Искам да им благодаря още веднъж за себераздаването до последната минута, на публиката, която беше до последно с нас и ни подкрепяше! Тази победа я посвещавам изцяло на нашата публика!
Не прави чест на такъв опитен играч като Галчев да прави подобно изказване. Първо че “Септември” бил по-добър отбор от “Етър”. И в двата мача с тях ние ги бихме, няма как да са по-добри от нас. А на втория мач тук отсъдиха дузпа в тяхна полза, нарушението за която беше един метър извън наказателното поле. Само да припомня, че дузпата не беше за нас, а за тях.
На следващия ни мач в Поморие ни свириха пак дузпа срещу нас за игра с ръка извън пеналта. В дерби мачове срещу “Етър” са свирили три дузпи, а срещу “Септември” – една… И съдиите са хора и допускат грешки.
“Септември” да не търсят оправдание в съдиите, а да си погледнат те какво правят, защото тази пролет “Витоша” ги би, ние ги бихме, завършиха реми с “Царско село”, с “Локо” (Сф), с “Ботев” (Враца)… Това не е отбор, който с такава игра може да се бори за Първа лига!
Велико Търново е град, който заслужава да има отбор в елита заради историята си, заради публиката и заради условията, които има тук!

Мненията след мача Иван Стоянов:
“Бях сигурен, че ще вкарам”
“Щастлив съм много, че помогнах на нашия отбор. Но не само аз съм важен, целият колектив е важен. Затова вътре сме 11 човека. Заслужено победихме, много трудно беше, но така е по-сладко! Не знам за какво претендират гостите, след като и от хеликоптер се видя, че топката удари в ръката играча им.
Бях сигурен, че ще вкарам дузпата – това чувствах. Първа лига е много близо, но имаме още три мача, така че не може отсега да се смятаме за първи. Като победим и в следващия мач, ще сме още по-близо до елита. Аз имам договор с “Етър”, оставам и догодина. Дал съм дума на Станислав Генчев, дошъл съм да помагам на “Етър” и с каквото мога и колкото сили имам – ще помагам!”
Йордан Апостолов:
“Така беше най-сладко”
“Много труден мач. Закономерно спечелихме, защото бяхме по-добрият отбор и го показахме на терена. Борихме се от първата до последната минута. В последната секунда по най-сладкия начин спечелихме трите точки. Не мисля, че имаше напрежение, просто “Витоша” е доста добър отбор и заслужава поздравления. Но ние сме по-добри и го доказахме. При дузпата имаше сто процента игра с ръка. Имаме три мача до края – три победи и сме в Първа лига. Щом съм дошъл в “Етър”, значи съм уверен – затова съм дошъл, да влезем в елита. И в Созопол ще е трудно, досега ние нямаме лесен мач. Остават ни още три финала.”
Костадин Ангелов – треньор на “Витоша”:
“Борихме се мъжки, но определено не можахме да покажем това, което искам – малко повече смелост при владеенето на топката. Абсолютно без късмет. Реферът изгони Христозов за нищо – ако е имало контакт, той не беше умишлен, убеден съм в това. За червения картон на Садула не разбрах за какво стана. За дузпата не мога да коментирам, защото не видях ситуацията. Не искам да коментирам съдията, защото ще кажа някоя тъпотия и ще ме накажат.
Определено в “Етър” се вижда добрата треньорска работа. Може би феновете не виждат подробностите, които аз виждам, но определено се вижда треньорската работа и напредъкът на “Етър”.
Анатоли ПЕТРОВ
сн. Даниел ЙОРДАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново