Драматична, но безценна и сладка победа!

Публикувано на ср, 10 май 2017
123 четения

Иван Стоянов направи силен мач и вкара решаващия гол за успеха.

“Етър” постигна изключително драматична, но безценна и сладка победа с 1:0 над “Витоша” (Бистрица) в дербито от 27-ия кръг на Втора лига. Точно в последната секунда на триминутното продължение в буквално последната възможност Станислав Генчев центрира и в наказателното поле Ангел Стоянов с две ръце спря топката. Последва логична дузпа, при която вече в 95-ата минута Иван Стоянов не трепна и прати топката в обратния ъгъл на вратаря Василев – 1:0! Това хвърли в еуфория пълните трибуни на стадион “Ивайло”.
Както се и очакваше, мачът бе изключително труден. Напрежението бе взело връх преди почивката, когато етърци допускаха доста грешки, а гостите ги изпреварваха в борбата за първа топка. Въпреки всичко “виолетовите” създадоха три положения, но ги пропиляха. В 11-ата минута след центриране на Кременлиев Неделчев с глава принуди вратаря да воли. Най-чистото бе в 17-ата минута, когато Иван Стоянов изпревари вратаря Василев и стреля във вратата, но Узунов изби от голлинията. Нов опасен далечен удар на Стоянов бе изваден от младия страж на гостите.
През втората част “Етър” затегна обръча пред вратата на гостите и създаде куп положения. Два удара на Кямил бяха спасени от Василев, а в 60-ата минута след центриране на Кямил вратарят изпревари Петков и спаси чист гол. В 70-ата минута Иван Стоянов навлезе отдясно под ъгъл и стреля, но в тялото на вратаря. Далечен удар на Апостолов бе уловен, а в 80-ата минута чудесна атака завърши с опасен удар на Тодоров, отново изваден от Василев в корнер. Още след изпълнението му Симеон Иванов с глава би, топката топна и мина над гредата.
В 83-ата минута Христозов от “Витоша”, който имаше вече един жълт картон, удари с ръка във въздуха Петков и заслужено получи втори жълт и червен. “Виолетовите” съвсем затегнаха обръча пред вратата на гостите, но гол така и не падаше. Реферът даде три минути продължение и точно на 180-ата секунда Станислав Генчев центрира, Ангел Стоянов спря топката с двете си ръце и последва абсолютна дузпа. Бистричани наобиколиха рефера и капитанът им Четин Садула получи червен картон.
От бялата точка Иван Стоянов не трепна – 1:0. Веднага след края учудващо защо и изнервени от загубата в самия край гостите и треньорският им щаб отново наобиколиха съдиите.
Етърци ликуваха заслужено и отидоха да се поздравяват с агитката, която и този път през 90-те минути не спря да подкрепя своя отбор.
Така три кръга преди края “болярите” имат 5 точки аванс и се нуждаят само още от победа и реми, за да си подсигурят и на теория влизането в елита.
Анатоли ПЕТРОВ
сн. Даниел ЙОРДАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново