Спортното училище откри новата учебна година с клетва и пожелания за медали

Публикувано на пт, 2 сеп. 2016
272 четения

Директорът Снежина Михова връчи грамоти на изявените ученици спортисти.

Новата си учебна година по традиция на 1 септември откри Спортното училище във Велико Търново. За първи път учениците положиха и тържествена клетва, след което церемониално бе запален и олимпийският огън.
Зам.-кметът Ганчо Карабаджаков, зам.-областният управител Камен Алексиев, главният експерт на ММС Зоя Стефанова, Здравка Минчева от РУО, управителят на ОП “Спортни имоти” Петко Павлов, общинските съветници проф. Михаил Харалампиев, Любен Велчев, Деян Хаджийски, Георги Марков, Мария Илчева уважиха откриването на годината. Сред гостите бяха и президентите на спортни клубове Атанас Атанасов на “Етър-64”, Александър Нанков на “Етър ВТ”, Йордан Грозданов на ЖФК “Болярки”, Диана Иванова на “Царевец-19”, световният шампион Антоанета Селенска, родители и и близки.
“Благодарим ви, че за пета поредна година заедно откриваме учебната година на Спортното училище. Искам да пожелая на учениците много спортни успехи и медали и да не забравят, че битките са не само в спорта, но и в знанието”, заяви в приветствието си директорът на Спортното училище Снежина Михова и специално поздрави петокласниците, които за първи път прекрачват прага на училището. Тя подчерта, че за първи път т.г. училището ще изпрати и свои абитуриенти.
“Преди няколко години, когато подехме инициативата да възобновим Спортното училище в нашия град, имаше много скептици на тази идея. Надявам се, че днес те също са щастливи, защото начинанието се оказа повече от успешно. Доказва го непрекъснато увеличаващият се брой на учениците и успехите, които постигат. Да си ученик в Спортното училище е много отговорно. На стените по коридорите виждате всички онези, прославили със спортните си успехи България по света. Успехът изисква много воля и труд, както в тренировките, така и в учението”, заяви в словото си зам.-кметът на Община Велико Търново Ганчо Карабаждаков и пожела на всички успешна година.
На добър час пожелаха на учениците и Камен Алексиев, Зоя Стефанова и Здравка Минчева. “Надявам се, че измежду вас има и бъдещи олимпийски медалисти на следващата Олимпиада в Япония”, каза зам.-областният управител Камен Алексиев.
120 години след първата Олимпиада в Атина учениците от Спортното училище запалиха отново олимпийския огън. Интересен момент в тържеството бе и полагането на клетва от възпитаниците на училището. Това е нова инициатива, която правим за първа година и ще стане традиция. Надявам се тази клетва да остави трайни следи у вас и да я спазвате, заяви директорът Снежина Михова.
Тържественото откриване завърши с връчване на грамоти на ученици спортисти, завоювали призови места в международни и държавни първенства. Г-жа Михова намери добри думи и специални пожелания за всеки един млад спортист, който получаваше грамотата си. След края на церемонията възпитаниците на Спортното училище прекрачиха училищния праг за първия час със своите класни ръководители.
Анатоли ПЕТРОВ, сн. авторът

loading...
Пътни строежи - Велико Търново