Спортът – достъпен за всички деца

Публикувано на ср, 24 окт. 2018
96 четения

Сдружение “Българска спортна федерация за деца и младежи в риск” с подкрепата на БД “Спортни имоти” – Благоевград, организира зонален турнир за децата. Участваха над 120 възпитаници от социални услуги под наслов “Спортът достъпен за всички деца”. Проявата е част от годишния календар на БСФДМР. Състезанията се проведоха при отлични условия на спортния комплекс “Пирин” в града. Участниците се състезаваха в пет вида спорт – баскетбол 3х3, тенис на маса, бадминтон, лека атлетика и минифутбол.
С блестящото си участие в турнира, отборът на Център за настаняване от семеен тип I, II, ул. “Цветарска” № 14, и този път показа, че енергията на децата, насочена в правилната посока, дава отлични резултати. Всички деца се раздадоха максимално за постигане на голямата цел – победа. 20-те медала, спечелени в различните спортове от участниците, донесоха и купа за второ място в отборното класиране. Тези успехи бяха закономерно очаквани, тъй като в услугата непрекъснато се подобряват възможностите, в материално и организационно отношение, за включването на децата в спортни дейности.
Мери стана първа при девойките по лека атлетика, трета на тенис на маса и първа на бадминтон. Никита е трета на лека атлетика, Ана стана първа на тенис, втора на бадминтон и трета на лека атлетика при момичетата. Калин, Емрин, Виктор и Щефан са трети на футбол, а първите трима – втори на баскетбол. При девойките отборно Мери, Северина и Ана са първи на баскетбол, а Северина, Ана и Виктория – втори при момичетата.

Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново