СКХТФ “Дунав” (Свищов) е вицешампион по хокей на трева за юноши и девойки

Публикувано на ср, 19 окт. 2022
112 четения

Сребърни медали и вицешампионска титла спечели отборът на СКХТФ “Дунав” (Свищов) от XVII държавно първенство по хокей на трева за юноши и девойки до 18 г. Финалите на първенството се проведоха на 15 и 16 октомври в КК Албена. От 21 клуба в страната редовни членове на БФХТ до участие във финалите на държавното първенство бяха допуснати първите 6 отбора от годишната ранглиста за дисциплината хокей на открито.
В груповата фаза отборът на СКХТФ “Дунав” се класира втори, след равенство с отбора на КХ “Хеброс” (Харманли) и загуба от отбора на КХ “Петър Берон” (Пловдив). На полуфинала “Дунав” се изправи срещу лидера от другата група – “Пловдив”. Срещата беше много оспорвана и динамична, но свищовските хокеисти надделяха с резултат 5:3.
В спора за шампионската титла СКХТФ “Дунав” загуби с минимална разлика и заслужи сребърните медали и купа за второ място. Капитанът на отбора Даниел Стефанов заслужено получи наградата за най-добър защитник на държавното първенство за юноши девойки до 18 г. Държавното първенство за юноши и девойки до 18 г. беше финал на държавните първенства на открито за 2022 година. Ръководството на СКХТФ “Дунав” изказа своята благодарност за всеотдайния труд на мениджърите и треньорите – доц. д-р Николай Марков, Николай Русев и Радослав Радков, както и на всички състезатели и техните семейства за неизменната подкрепа.

Георги КРЪСТЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново