Силно великотърновско представяне на турнира по стрелба “Самарско знаме”

Публикувано на чт, 25 ян. 2018
345 четения

Силно участие записаха състезателите на великотърновските клубове “Етър 100” и “АП спорт” на държавния турнир по спортна стрелба ,,Самарско знаме”, провел се в Стара Загора. Надпреварата бе организирана от старозагорския клуб “Августа 1992” и се проведе в спортната зала по стрелба до ДЗУ. Състезанието бе първо за годината в календара на Българския стрелкови съюз.
Николай Колев от “АП спорт” стана победител при мъжете на пистолет с 234,3 т. Веселин Генов от “Етър 100” преди финала беше втори с равен резултат с първия Колев – 568 точки, а Йордан Сребров влезе четвърти с 553 т. След финала Веселин Генов зае трето място с 211 т. Между двамата се вклини председателят на клуба домакин Георги Кочеренко с 233 т. Йордан Сребров нямаше възможност да се яви на финала и остана седми.
При жените на пистолет първите две места заеха Росица Илова и Маргарита Ойсолова от “АП спорт” съответно с 538 и 533 т. Александра Копаранова от “Етър 100” се окичи с бронз при девойките на пушка. При дебюта си на пистолет при девойките Росица Балакева зае четвърто място.

Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново