Силно представяне на каратеките на “Етър” в Словакия

Публикувано на чт, 23 февр. 2023
144 четения

2503 състезатели от 253 клуба от 27 държави се включиха в 43-то издание на турнира за Голямата награда на Словакия по карате, който се проведе в Братислава. Великотърновският клуб “Етър” се включи със седем каратеки.
“Представянето на нашите състезатели бе изключително. Дария Мартинова зае второ място в дисциплината кумите индивидуално в категория -37 кг до 10-годишна възраст. Това е забележително постижение, имайки предвид нивото на конкуренцията и броя на участниците. Отлично се представи и Борислав Благоев, който взе бронз в дисциплините ката и кумите в кат. -26 кг, също при децата до 10 г.
Амира Абулибде и Денислав Христов също се справиха страхотно, като завършиха пети в своите категории. Амира е на пето място в кат. -52 кг на кумите индивидуално до 14 г., като конкуренцията в нейната категория от 37 състезатели беше изключително ожесточена. След четири победи стигна до полуфинал, който загуби с минимална разлика, но направи достойно представяне. Денислав Христов завърши пети на кумите индивидуално до 8 г. в кат. -30 кг. Другите ни представители играха също достойно, но липсата на опит в състезание от този ранг и огромната конкуренция им попречи да достигнат до водещите места.
Благодарение на тяхната упорита работа, “Етър” успя да завърши на 56-то място от 253 клуба, което ни нареди сред най-добре представилите се. Участието в такъв голям турнир не означава само печелене на медали. Това е възможност за спортистите да предизвикат себе си, да се учат от други състезатели и да придобият опит, който ще им помогне да подобрят своите умения и представяне в бъдещи състезания. Смятам, че участието ни в Grand Prix Slovakia 2023 беше огромен успех. Нашите каратеки се представиха страхотно, постигайки забележителни резултати в изключително конкурентна среда. Следващото ни международно състезание е на 4 март в Унгария”, разказа треньорът на великотърновските каратеки Николай Лесичков.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново