“Янтра” (П. Тръмбеш) гони място в шестицата

Публикувано на чт, 23 февр. 2023
153 четения

Място в челната шестица остава задача пред тима на “Янтра” (Полски Тръмбеш). Играчите на треньора Петър Кръстев завършиха есенния полусезон именно на тази позиция, като амбициите им са да задържат и дори надградят постигнатото. В събота тръмбешчани, които имат 25 точки, стартират с домакинство срещу лидера в класирането “Бдин” (Видин).
Отборът записа хубави победи в контролите срещу “Локомотив” (Дряново) с 3:1, “Боруна” (Царева ливада) с 2:1, отстъпи два пъти на дублиращия тим на “Етър”, както и на “Академик”. Основният проблем пред Петър Кръстев е липсата на достатъчно широчина в състава.
“Доволен съм от подготовката. За съжаление, не сме с много широк състав и се наложи 12-13 футболисти да изиграят и шестте контроли. От тази гледна точка, радвам се, че нямаме контузени и няма проблеми след края на натоварената подготовка. По принцип разполагам с 18 души, но имаме 3-4 момчета, които са много млади и тепърва ще трупат опит и игрови минути в отбора”, коментира наставникът.
Отново ще се разчита на доказани имена като Радослав Рашков, Красен Славчев, Любо Генчев, Калоян Илиев, по-младите Марио Балъков, Тони Маречков и др. Има и три нови попълнения, като най-сериозното е нападателят Мартин Димитров от Габрово, който е юноша на “Чавдар” (Етрополе) и “Берое”. Отборът бе напуснат от Исмаил Мастънов, който заминава на работа в Германия. “За неговия пост ще имаме проблем, но това е нормално за аматьорския футбол. Целите са както досега – във всеки мач излизаме за победа, защото отборът има добро качество, а задачата е място в челната шестица. Мисля, че сме готови за първия мач, в който посрещаме “Бдин” (Видин)”, добави Петър Кръстев.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново