Силен “Етър” изпусна “Ботев”

Публикувано на пн, 28 авг. 2017
233 четения

“Етър” изпусна да бие “Ботев”, като двата тима направиха 1:1 пред въодушевената публика на стадион “Ивайло”. Това бе четвърти пореден мач на “болярите” без загуба, докато пловдивчани така и не можаха да прекъснат серията си без победи. Страхотна атмосфера и раздаващи се играчи във виолетово белязаха мача, който бе гледан и от националния селекционер Петър Хубчев, предшественика му Ивайло Петев, една от легендите на “Етър” Цанко Цветанов и др.
Иначе двубоят започна отлично за гостите, които откриха резултата в 9-ата минута след комбинация през центъра на терена. Балтанов изведе Виана очи в очи с Иванов. Нападателят стреля, вратарят спаси, но последва добавка на бразилеца за 0:1. Малко след това Иван Вълчанов можеше да изравни, но шутът му от 20 метра профуча покрай дясната греда на Кайзер. Секунди по-късно Сашо Александров центрира към Бадара, който стреля с глава, но в ръцете на стража на пловдивчани.
В 20-ата минута Румен Руменов овладя топката пред наказателното поле на гостите и шутира, но отново покрай вратата. Девет минути по-късно Бадара се извиси над централните защитници и стреля опасно с глава, вратарят на “Ботев” не мръдна, но за негов късмет топката излезе в аут.
Натискът на “Етър” даде резултат в 31-ата минута, когато поредна добра атака завърши с центриране на Сашо Александров към Бадара, той отправи удар с глава и след лоша намеса на Кайзер топката спря в мрежата на “Ботев” за 1:1.
Пловдивчани отговориха с опасна атака в 42-ата минута. Тогава Виана овладя на гърди в наказателното поле на домакините и подаде към нахлулия на скорост Фелипе Бризола, но малко не достигна на нисичкия нападател да засече топката от 5-6 метра.
“Етър” продължи да бъде по-добрият отбор и през втората част. Атаките следваха една след друга – в 48-ата минута пробив на Димо Атанасов завърши с центриране към Иван Стоянов, който шутира опасно от воле, но в аут. Удар на Апостолов мина до гредата, а в 66-ата минута шут на Иван Стоянов бе уловен от Кайзер. За гостите в 72-ата минута Неделев намери Бризола, но той стреля край вратата.
“Виолетовите” атакуваха непрестанно и в 75-ата Кямил открадна топката, но би над гредата, а страхотен рейд на Стоянов през защитата завърши с опит за удар, но блокиран. В 77-ата минута след удар на Александров и рикошет у защитник топката излезе в корнер. Последната възможност за “Ботев” бе в 87-ата минута, когато Тодор Неделев се пробва от фаул, но Христо Иванов спокойно улови.
В 88-ата минута Иван Стоянов стреля от фаул, топката рикошира и се насочи под гредата на Кайзер, но вратарят успя да докосне кълбото, което се отклони в напречната греда и по този начин спаси точката за своя отбор. След мача великолепната публика изпрати “болярите” с бурни аплодисменти – това е играта, която великотърновци искат да виждат от “Етър”!
Етър: Хр. Иванов, Скерлев, Пехливанов, Атанасов, Александров, Руменов, Ивайлов (69 Кямил), Апостолов, Вълчанов (80 Тодоров), Стоянов, Бадара (78 Петков).

Алиуне Бадара, избран за Играч на мача:
“Този приз не е само за мен, а за целия отбор. Беше труден мач, представихме се на ниво, малко не ни стигна, за да спечелим. Ботев категорично е много труден противник, но ние играхме добре”, заяви Бадара. “Моята работа е да вкарвам голове. Всяка седмица работя, трябва да бележа попадения и за това съм на терена. Не правя нещо необичайно за мен и позицията ми на терена”, добави нападателят и благодари за възможността да се докаже в родния шампионат.
“Много съм задължен на всички в “Етър”, че получих възможността да играя тук. Благодаря на президента и всички, които ме доведоха в България. Мисля, че ще успея да се докажа в първенството”, сподели още Бадара и похвали нивото на родния футбол.
“Българският футбол е на добро ниво, но съм отскоро тук. Нямам много база за сравнение, но се получават качествени мачове, отборите са много добри. Ще се опитам да отбележа, колкото се може повече попадения за Етър”, завърши Бадара.

Станислав Генчев:
“Много добър мач за “Етър”. Така искам да виждам отбора – комбинативен, създаде доста положения. Допуснахме колективна грешка, при която получихме гол, но хубавото е, че успяхме да се върнем в мача, да вкараме, да играем така, както искам. Само поздравления за момчетата, искам да виждам такъв “Етър”! Отборът, който повече заслужаваше трите точки, е нашият. Не ни достигна още един гол, но съм изключително доволен.
Неприятно е, че липсваха няколко играчи, но виждате, че тези, които влизат, се справят страхотно. Дай боже, да продължаваме на “Ивайло” без загуба. Сега в прекъсването всички ще влязат в строя, ще си починем, защото се събра психическа умора. От вторник подновяваме работа.”

Мненията след мача
Александър Александров:
“Трябва да съжаляваме за изпуснатата победа. Това ни беше най-добрият мач като игра. Пред тази страхотна публика трябваше да си вкараме положенията. Тотално надиграхме “Ботев”, който е доста класен отбор. От ден на ден ставаме все по-добри. Преследваше ни малшанс, трябва ни още самочувствие и да се сработваме, но от мач на мач израстваме.”
Иван Стоянов:
“Изпуснахме трите точки, но гледаме напред и продължаваме. Работим в правилната посока и играем все по-добре. Все повече отборите ще се затрудняват от нас.”
Христо Иванов:
“Много силен мач за “Етър”, нямаше да е незаслужено, ако бяхме стигнали до крайния успех. От играта сме много доволни, остана само една лека горчивина, че трябваше да победим. Само късметът не ни достигна, ударихме и греда. Важното е, че за пореден път успяхме да се върнем в мача и малко не ни достигна да го обърнем. Израстваме като отбор и дано продължаваме така.”
Анатоли ПЕТРОВ
сн. Даниел ЙОРДАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново