Школата на “Етър” – гаранция за бъдещи успехи

Публикувано на вт, 20 окт. 2015
377 четения

Юношите младша възраст са убедителен лидер

Ако има нещо, с което “Етър” и Велико Търново могат наистина да се гордеят, то това е детско-юношеската школа на клуба. Над 500 деца са обхванати в нея – от детските градини до най-големите юноши. От няколко години школата върви само в една посока – нагоре, като заслугата е изцяло на неуморните грижи на президента на клуба Александър Нанков. Бизнесменът, който бе общински съветник от ГЕРБ и сега също е в листата с кандидати за общински съветници, не крие, че “виолетовата” школа е голямата му любов. Отборите на “Етър” са екипирани чудесно, обгрижвани във всяко отношение, разполагат с всеотдайни и качествени треньори. Резултатите не закъсняват – повечето формации водят в класирането в своите възрасти, а през последните години спечелиха куп отличия от турнирите, в които участват, някои от които и с международно участие.
“Янтра ДНЕС” започна поредица от материали за отделните отбори от ДЮШ на “Етър”. Сега ви представяме отборите, родени 1999 и 2000 г.

Юношите младша възраст на “Етър” са поредният отбор на великотърновския клуб, който води убедително в класирането на зоновата група. Негов старши треньор е рекордьорът по участия в елита в цялата история на “Етър” Георги Георгиев.
“В момента водя юноши младша възраст с набор 1999 и 2000 г. По принцип аз водя родените 2000 г., но тази година 1999 г. е основен набор в младшата възраст и понеже нямат цял набор, направихме смесен отбор заедно с година по-малките. В първенството засега сме първи, имаме пет победи от пет мача”, казва Георги Георгиев.
Етърци са до момента категоричен водач, като нанизаха победи във всичките си срещи. Те стартираха с успех като гости с 3:2 над “Локомотив” (ГО), после у дома разбиха “Павликени” с 8:2. В третия кръг се наложиха с 5:0 при гостуването си в Севлиево, удариха у дома “Чардафон” с 3:1 и взеха нови три точки от гостуването си в Свищов на “Академик” с 1:0. Така тимът има 20:5 голова разлика и води във временното класиране с 15 т. Далеч зад тях са “Янтра” (Габрово) с 11 точки, “Литекс” с 9, “Чардафон” с 8, “Локо” (ГО) със 7 и др.
“Има много талантливи деца – Тони Маречков, Николай Стойков, Октай Шабанов и други. Проблемът е, че някои от родените 2000 г. заминаха за Ловеч и Разград, едното момче стана шампион, другите станаха вицешампиони на България. Крадат ни добрите деца и отборът отслабва с тяхната липса”, казва Георги Георгиев.
Като останалите треньори в школата, той е категоричен в пълното съдействие на президента на клуба Александър Нанков. “Пълно разбиране срещаме от г-н Нанков, досега не сме имали проблеми, така че се надявам и занапред да продължи това взаимно разбирателство”, добавя Георги Георгиев.
Анатоли ПЕТРОВ
сн. Д. ЙОРДАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново