Шест отбора ще спорят в първия турнир по футзал Amigo Futsal Cup във В. Търново

Публикувано на вт, 27 февр. 2024
88 четения

За първи път старата столица ще бъде домакин на Международен турнир по футзал – Amigo Futsal Cup. В състезанието, което ще се проведе от 1 до 4 март в ДКС “Васил Левски”, сили ще премерят 6 отбора от България, Румъния и Сърбия. Домакин и организатор на турнира е великотърновският “Тера Трак”, финансиран от “Парапир сервиз”, с. Ресен. Първото по рода състезание по футзал срещна подкрепата и на Община Велико Търново.
Откриването на турнира е на 1 март от 17:30 ч. Първият мач е от 18:00 ч. между “Тера Трак” и ЦСКА, а от 20 ч. играят Amigo Northwest и SSK “EU” (Варна). На следващия ден в събота от 14 ч. е третият мач между KMF Midzor 192 (Сърбия) и Amigo Northwest. От 16 ч. същия ден е мачът ЦСКА – CS Luceafarul Buzau (Румъния). В неделя от 14 ч. мерят сили KMF Midzor 192 (Сърбия) и SSK “EU” (Варна), а от 16 ч. – Luceafarul Buzau (Румъния) и домакина “Тера Трак”.
На 4 март (понеделник) са срещите за 5-6 място и 3-4 място, като финалът е от 14:00 ч. “Надяваме се, че турнирът ще се превърне в спортен празник, едно футболно шоу за цялата спортна общност във Велико Търново и региона”, споделят организаторите. “Предвид това, че за първи път се провежда такъв турнир, за нас е огромно предизвикателство”, каза и треньорът на шампиона на България по минифутбол “Тера Трак” – Тихомир Тодоров.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново