Шефовете на световния хандбал – във В. Търново

Публикувано на пн, 19 юни 2017
125 четения

Президентът на Българската федерация по хандбал Росица Бакърджиева беше домакин на среща на високо хандбално ниво в старата столица Велико Търново по повод на провелата се Световна купа по хандбал за мъже. На срещата присъстваха президентът на Световната федерация по хандбал д-р Хасан Мустафа, шефът на Европейската федерация Майкъл Видерер, министърът на спорта Красен Кралев, кметът на В. Търново Даниел Панов и двама делегати на EHF от България – доц. д-р Росица Димкова и Делян Генчев.
Срещата на високо ниво бе в грандхотел “Янтра”, откъдето гостите наблюдаваха спектакъла “Царевград Търнов – звук и светлина” и останаха възхитени от видяното.
Президентът на БФХ Росица Бакърджиева дари гостите си със специални керемиди с гравирана на тях крепостта Царевец, парче пастърма и ръчно изработен танур. Министърът на спорта Красен Кралев подари на лидерите на световния и европейски хандбал Хасан Мустафа и Майкъл Видерер специални плакети, а кметът на Велико Търново – ръчно изработени чинии, намерени на Царевец.
Росица Бакърджиева приветства гостите с добре дошли в България, а в своите слова президентите на IHFи EHF подчертаха, че нашата страна заслужено е получила доверието да бъде домакин на състезание от такъв мащабен характер. Спортният министър Красен Кралев също увери, че ще продължава да работи за развитието на хандбала с подкрепата на родната федерация. Турнирът за Световната купа завърши късно снощи с големия финал Фарьорски острови – Турция, а националите на България играха за петото място срещу Китай.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново