Шахматистите на “Етър” стартираха тренировки

Публикувано на ср, 10 юни 2020
73 четения

Шахматен клуб “Етър” възобнови тренировките с деца в залата си в Спортен комплекс “Ивайло”. На практика процесът обаче не бе прекъсвал по време на епидемиологичната обстановка.
“Стартирахме онлайн групово обучение още в първите дни на карантината, както и повечето шахматни клубове в страната. Работим по този начин още от далечната 2005 г., когато това изглеждаше екстравагантно, затова адаптацията към новите условия не беше трудна. Обучението се провеждаше в отделни групи за начинаещи и напреднали, както и индивидуално. Ще запазим тази форма за тези, които го предпочитат”, коментира треньорката Светла Йорданова.
От тази седмица стартират редовните занятия в клуба при спазване на всички хигиенни изисквания. Скоро започват и състезанията, но на този етап държавният календар е прекратен.
“В това отношение определено се объркаха плановете и целите на всички спортни клубове. Надяваме се скоро да се възобнови нормалният процес. Обстановката ни наложи да прекратим или отложим много от предвидените турнири. Но в началото на юли ще проведем открит турнир в Приморско, към който интересът е голям”, добави Светла Йорданова.
Интересът при децата се поддържа с ежеседмични онлайн турнири. Всяка неделя се провежда международен турнир за деца до 12 години и отделно за възрастни, организират се и сеанси, и приятелски мачове с различни клубове.

Анатоли ПЕТРОВ
сн. личен архив

loading...
Пътни строежи - Велико Търново