Съветниците в Павликени отказаха 15 000 лева за футболния клуб

Публикувано на вт, 4 Ное. 2014
546 четения

Бурен дебат предизвика предложението за актуализация на бюджета на ОФК “Павликени” с 15 000 лева на последното заседание на Общинския съвет. Против нея в дебата най-активно се изявиха общинските съветници Мирослав Маринов (ГЕРБ) и Иван Димитров (ПД “Социалдемократи”). Не сме против да се подкрепя футболният отбор, против сме тази порочна практика вече втора година да им гласуваме покритие на направените разходи, за които предварително не сме били уведомени, заяви Маринов. В отчета се казва, че президентът Цветан Цветков е подпомагал клуба със заеми, които сега трябва да връщаме, но ние това до сега не сме го знаели, аргументираха се съветниците.
На обратната позиция застана кметът инж. Емануил Манолов. От 2013 г. отборът премина от “А” областна във “В” група. С това се увеличиха и разходите за транспорт на привлечените външни футболисти, разходите за заплати и премии и таксите за съдии. Разходите за транспорт на детските формации също са сериозна сума. Не достигат 15 000 лв. за разплащане на задълженията. Кметът предложи да се пренасочат средства от 4 параграфа: от ремонт на общински жилища, детския почивен лагер, ремонти в сградата на общинска администрация и икономисани средства от “Жилищно строителство, БКД и ООС” ( в което попада и осветлението на улици и площади). Бюджетът за сл.г. се прави през ноември, не можем тогава да знаем кои ще изпаднат от групата и кои ще играят срещу нас. Едно е да пътуваме до Г. Оряховица, друго е до Видин и Берковица, настоятелен беше инж. Манолов. Той увери, че актуализацията на бюджета на футболния клуб в никакъв случай няма да стане причина за спиране на уличното осветление в населените места на общината.
Кметът изреди още редица плюсове в спортния живот, станали реалност благодарение развитието на футболния клуб. Сред тях – и спечелените големи инвестиционни проекти в областта на спорта. Очаква се, че след приключване на мащабния ремонт на стадиона, ще се увеличат приходите от продажба на билети, както и приходите от наем на стадиона от отбори, които провеждат лагери и срещи на неутрален терен, подчерта още кметът. М.г. от продажба на билети са спечелени 3400 лева, а т.г. досега 2500. Тези средства влизат в общинската каса, а не в касата на футболния клуб.
В крайна сметка съветниците от ГЕРБ, ПД “Социалдемократи” и един от ДПС гласуваха против и актуализацията не стана реалност.
Недостигът на средства ще е пречка за участие в първенството, опасяват се във футболния клуб. За едно неявяване се налага глоба, а за три се отстранява отборът от групата, като това важи за всички възрасти. Обръщаме се с призив към приятелите на футбола в Павликени да ни помогнат в тази ситуация, коментира решението на Общинския съвет инж. Манолов.
Елка СПАСОВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново