Състезателите от школата на Митко Божанов са сред най-добрите по кудо в България

Публикувано на ср, 4 окт. 2023
205 четения

В Бургас се проведе Национален турнир за купа “Бургас”. Състезателите от свищовската школа с треньори Владимир Божанов и Митко Божанов заслужиха 10 златни, 6 сребърни и 3 бронзови медала. Те участваха в две дисциплини. Златни медали спечелиха Габриел Йорданов, Мариян Кроснаков, Божидар Ганев, Калоян Кирилов, Зарина Иванова, Владислав Георгиев, Виктор Пенчев и Илияна Георгиева. Със сребърни медали бяха наградени Лъчезар Теодосиев и Александър Костов. С бронзови медали се завърнаха Сияна Георгиева и Александър Трифонов.
Останалите награди бяха заслужени при участие в борба на земята, по правила подобни на бразилското джиу джицу. Това е съвсем нова дисциплина за школата. През цялото лято състезателите се бориха и изучаваха техники от джиу джицу, като тренираха по два пъти на ден. В надпреварата по тези правила участваха седем борци: Божидар Ганев и Владислав Георгиев, които заслужиха златни медали, Габриел Йорданов, Александър Трифонов, Александър Костов и Зарина Иванова, които се накичиха със сребърни отличия, и Виктор Пенчев със сребърен медал.
Подготовката по тези правила предстои да продължи с още по-голямо усърдие, като техниките от джиу джицу и граплинг ще се изучават от всички в школата. В трето поредно първенство, организирано от Българска кудо федерация, състезателите на Митко Божанов са сред най-добрите отбори по кудо в България. Отборът повтори успеха си от Държавното по кудо в Харманли, по време на което заслужи 10 златни, 5 сребърни и 1 бронзов медал. Което беше пък след купа “Сопот”, където бяха спечелени 11 златни, 6 сребърни и 3 бронзови медала. Подготовката продължава за предстоящите лагери, изпити и състезания.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново