Сашо Ангелов: “Аз съм си у дома в Горна Оряховица”

Публикувано на пт, 15 сеп. 2017
286 четения

“Локомотив” (ГО) посреща в крайно интригуващ мач “Ботев” (Враца) в осмия кръг на Втора лига. Двубоят е в събота от 18:00 ч. в Горна Оряховица. Двата отбора са в подстъпите на върха – врачани са трети само на точка от лидерите “Царско село” и “Локо” (Сф), а “железничарите” са четвърти на 3 т. от челото и на 1 т. от утрешния си съперник.
Другият интригуващ факт е, че начело на “Ботев” (Вр) е дългогодишният наставник на горнооряховци Сашо Ангелов. Треньорът е показал, че подхожда професионално срещу бившите си отбори и нерядко им отнема точки, както м.г. стана с “Етър” във Враца. Сашо Ангелов обяви, че не се притеснява от посрещането на стадион “Локомотив”. “Аз съм си у дома – кой както иска, така да ме посреща”, лаконичен беше треньорът на врачани. “Дълги години съм бил в Горна Оряховица. Сигурен съм, че през това време съм успял да повиша духа на “Локомотив”. Около 6-7 момчета от сегашните са играли при мен, затова познавам много добре качествата им. Знам, че ще опитат с високия си дух да направят всичко възможно да спечелят мача”, допълни Ангелов. Той предупреди домакините да внимават, защото “срещу себе си ще имат един силен “Ботев”. “Моят отбор също има своите козове. Ние също ще искаме победата. Апелирам към феърплей и очаквам, който е по-добър, той да спечели”, категоричен бе Сашо Ангелов.
Междувременно стана ясно, че конгоанецът с френски паспорт Аристоте Н’Донгала Фунду може да се върне в “Локо” (ГО). Клубът очаква завръщането на избягалия полузащитник, който напусна отбора след отпадането от Първа лига, въпреки че има договор за още един сезон. “Локо” започна процедура за спиране правата на Н’Донгала, но ако се постигне споразумение за включването му в отбора, искът ще бъде оттеглен. Конгоанецът, както и още трима-четирима негови съотборници, изчезнаха след отпадането от елита, като решиха, че няма нужда да уреждат правата си, и клубът заведе дела срещу тях във ФИФА. В момента двете страни преговарят за завръщането на Н’Донгала в “Локомотив”.
Продължават и пазарлъците на Ндонг, който бе искан от “Славия”, но трябва да откупи правата си от “Локо”. Последната договорка е играчът да направи първия транш по споразумението си с клуба следващата седмица, като общата сума, искана от “железничарите”, е 18 000 евро.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново