Само един медал за борците от държавното за деца

Публикувано на чт, 21 май 2015
139 четения

Исмаил Помаков донесе единствения медал за областта от Държавния лично-отборен шампионат по свободна борба за деца (4-6 клас) в Сливен. 279 състезатели от 54 клуба си оспорваха медалите на тепиха в зала “Васил Левски”. Исмаил Помаков от “Локомотив” (Г.Оряховица) в кат. 38 кг започна много силно и първия кръг тушира Фуркан Исуф от Шумен, а след това с технически туш надви и Мартин Попов от Тутракан. Исмаил поведе и в третата си среща, но допусна грешка, която го лиши от победата и от по-благороден медал. Все пак горнооряховският борец успя да се събере и да тушира Гюнайдин Хюсеин от Самуил в репешажите, а за бронза се наложи с технически туш над Йордан Касабов от “Етър Виктори 2011”, който остана пети. В същата кат. Петър Петков “Царевец Етър 93” е тринадесети.
Останалите момчета на “Локо” – Георги Георгиев и Фериджан Фарадин, са девети и десети в кат. 73 кг, Павлин Иванов (30 кг) е 21-ви, Ивелин Иванов (35 кг) е 21-ви, Иван Николов (59 кг) е дванадесети и Диан Добрев (73 кг) е седемнадесети.Исмаил има най-добрите качества в своята категория за тази възрастова група и ако не беше грешката, заслужаваше златото. Но не му достигна воля и още малко хъс, за да стигне до финала. Очакваме, че той ще продължи да се развива и да върви напред. Останалите момчета са за първа година в тази възрастова група. Има какво да се желае от всички. За догодина се надяваме да имаме един добър и успешен отбор в тази възраст, коменитра треньорът Николай Ганев. Симеон Ангелов от “Академик 2012” (Свищов) е пети в кат. 73 кг, Веселин Пеев от “Дан Колов” (Елена) е тринадесети. В тежка категория +73 кг Даниел Стефанов от Елена е девети.
В кат.32 кг борците на “Етър Виктори 2011” Марин Маринов и Владислав Димитров са седми и осми, Александър Тодоров “Царевец Етър 93” е десети. От клуб “Илия Павлов” Велин Недялков е седми в кат. 47кг, Денис Желев е девети в кат.53 кг.
Следващият държавен шампионат на борците е в Горна Оряховица. Спортна зала “Никола Петров” ще приеме първенството по класическа и свободна борба за момчета 7-8 клас от 10 до 15 юни. Първите два дни са класиците, след тях и свободният стил. Очакват се около 500 състезатели в двата стила. Клубът домакин обявява Седмица на борбата в Горна Оряховица и кани всички фенове, за да се превърне шампионатът в истински празник на спорта.
Георги ГЪРЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново