С победи в планинския полумаратон “Хайдушки пътеки” се поздравиха Иван Сираков и Кристина Иванова

Публикувано на чт, 26 окт. 2023
80 четения

Националните състезатели по ориентиране Иван Сираков и Кристина Иванова бяха най-бързи в едно от най-конкурентните планински състезания през тази година. В планинския маратон “Хайдушки пътеки” има три трасета – четвърт, полу- и цял маратон, стартиращи от центъра на Сливен и изкачвайки се към местността Карандила. В състезанието се включиха над 500 участници, 225 от които в полумаратона, където се състезаваха Иван и Кристина.
Иван Сираков единствен успя да премине дистанцията от 20 км с над 1500 м положителна и 800 м отрицателна денивелация за под 2 часа (1:59:59 часа). Той остави далеч след себе си подгласниците си Стилиян Аврамов (Русе) с 2:09:48 ч. и Димитър Желязков (София) с 2:11:45 ч.
Кристина Иванова, която пък е треньор по ориентиране и учител по физическо възпитание и спорт, премина през трасето за 2:28:42 ч., оставяйки зад себе си Мария Николова (2:33:56 ч.) и съотборничката си в СК “Браун тим” Валерия Димитрова (2:46:45 ч.).
“Това е едно от любимите ми състезания в планината, винаги е много красиво и с много предизвикателни трасета – стръмни и технични изкачвания и спускания. Вече колекцията ми с победи от това състезание е пълна, тъй като спечелих пълния маратон в първото му издание през 2016 г., през 2022 пък бях най-бърз в четвърт маратона, а сега и в полумаратона. Мисля да продължа да участвам, тъй като организацията на състезанието е много добра, а и е едно от последните състезания за сезона”, сподели Иван Сираков. “Беше много яко, бягах с резерв и можех да се любувам на красивата природа и трасето. Доволна съм от бягането си, особено предвид доста дългия сезон”, коментира Кристина Иванова.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново