С изцяло подновен състав “Академик” приема “Добруджа”

Публикувано на пт, 28 февр. 2014
171 четения

С тотална промяна на изпълнителите стартира пролетния полусезон свищовският “Академик”. В събота от 15:30 ч. “студентите” посрещат “Добруджа” във възлов за бъдещето си мач. В края на есента тимът се срина до последното място в класирането и това стана причина за сериозни кадрови рокади, думата за които имаше треньорът Румен Стоянов.
Девет футболисти от есенния състав бяха освободени, а през паузата на тяхно място дойдоха десет нови. “Академик” привлече защитниците Цветомир Генов от “Локо” (Мз), Любомир Деспотов от “Сливнишки герой” и Мартин Колев, вратаря от “Миньор” Николай Младенов, полузащитниците Тодор Христов от “Берое”, Игнат Дамянов от “Спартак” (Вн), нападателите Иван Янчев от “Марек” и Стоян Кадифчин от “Левски”, ветеранa Стефан Трайков, който се прибира в Свищов след дълги години в бургаските клубове, както и японеца Коичиро Изука.
Според треньорския щаб селекцията е много добра и “Академик” има всички шансове да оцелее в групата. Интересното бе, че тимът направи само три контроли в подготовката, което сигурно е рекорд по най-малко изиграни проверки за отборите от “А” и “Б” група. Според Румен Стоянов обаче те са били напълно достатъчни.
Свищовлии първо гостуваха на ЦСКА в столицата и загубиха с 3:0, като играха обаче напълно равностойно на домакините. После направиха 3:3 със “Светкавица” в зрелищен мач с шест гола, а за финал разбиха с 4:0 “Спартак” (Пл).
“Първият мач с “Добруджа” е изключително важен за нас, както и за гостите. Готови сме и ще се опитаме да вземем всичко от този мач. Няма да е леко, но пак искам да повторя – искаме всичко да е феърплей. Нека да спечели по-добрият”, заяви старши треньорът Румен Стоянов. Той изрази увереност, че отборът му има възможности да си изпълни целите. “Академик” няма проблеми с отсъстващи за мача футболисти.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново