С два гола на Бранислав Ботев “Етър” (ст. възраст) би “Чардафон”

Публикувано на пт, 28 апр. 2017
242 четения

Хубава победа взеха юношите старша възраст на “Етър” срещу габровския “Чардафон” на стадион “Ивайло” в мач от 12-ия кръг на зоновото първенство. Успехът с 2:1 обаче бе най-малкото, което можеха да запишат играчите на треньора Емил Георгиев с оглед на пълното им превъзходство в мача. И двете попадения вкара виканият и в мъжкия отбор Бранислав Ботев.
От самото начало етърци, в чиито редове има не само футболисти, родени 1999, но и 2000 и 2001 година, наложиха превес срещу противника и често стигаха до опасна близост до вратата му. Атила Есиров бе изведен сам срещу вратаря в 12-ата минута, но се забави с удара. С интересни ходове и извеждащи пасове се отличи Антоан Хай Ван, който в 20-ата минута навърза няколко защитници и изведе Бранислав Ботев, но ударът му мина до гредата. После пък отлична комбинация, започнала отдясно, завърши с удар от въздуха на Атила Есиров, но вратарят на гостите извади в корнер.
В 38-ата минута Бранислав Ботев бе изведен отлично сам срещу вратаря, финтира го и вкара за 1:0. В самия край на полувремето Октай Шабанов стреля отдалеч, но вратарят улови. Габровци се отчетоха с един силен удар на Ивелин Лалев над гредата.
По нищо не се различаваше и второто полувреме. “Етър” бе отборът, който водеше играта, но отново направи пропуски. Все пак Бранислав Ботев реши всичко с второ попадение и преднината стана 2:0. В 70-ата минута след една изритана напред топка “Чардафон” успя да намали до 2:1, но това бе всичко, до което стигна в този мач.
“Етър”: Добрев, Лазаров, Шабанов, Иванов, Радославов, Есиров, Хай Ван, Маречков, Атанасов, Ботев, Станев (Ангелов, Глузев, Динев, Здравков, Радойчев, Стефанов, Марков).
Анатоли ПЕТРОВ, сн. А. ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново