Разрешиха на спортистите до 18 г. да се състезават, ако са картотекирани

Публикувано на пн, 21 Дек. 2020
233 четения

Здравният министър Костадин Ангелов издаде заповед, с която официално от 22 декември, вторник, до 31 януари 2021 г. в страната се удължава срокът на въведените временни противоепидемични мерки.
Продължава забраната за всички колективни спортни мероприятия с тренировъчен и състезателен характер за лица до 18-годишна възраст, но вече изключение се допуска само за картотекирани спортисти към спортните федерации. Всички спортни мероприятия ще се провеждат без публика.
Игралните зали и казината няма да работят. Фитнес центровете и залите за групови занимания към тях остават затворени.
Индивидуалните спортни занимания са разрешени за всички възрастови групи, а колективните спортове за хора над 18 г. и картотекирани състезатели под 18-годишна възраст, поясни министърът на младежта и спорта Красен Кралев.
“Благодаря на министър Ангелов за това, че Министерството на здравеопазването прояви разбиране и се вслуша в нашите аргументи. Решението е добро за спортистите ни. Много спортове бяха засегнати от мерките, които бяха в сила до момента, а има много млади спортисти, които участват в професионалните лиги и по футбол, волейбол, баскетбол. Състезателите, които са картотекирани, ще могат да участват активно в тренировъчния процес”, заяви министър Кралев.
Той допълни, че в индивидуалните спортове е по-лесно спазването на противоепидемичните мерки, които целят намаляване на разпространението на COVID-19. След пускането на пазара на ваксина срещу коронавируса много вероятно е голяма част от международния спортен календар да се проведе. Спортистите ни трябва да бъдат готови за този момент, допълни Красен Кралев.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново