Ралица Митева стана европейски вицешампион!

Публикувано на пн, 19 юни 2023
795 четения

Ралица Митева от СКМП “Царевец” постигна нов исторически успех за България и Велико Търново в модерния петобой – вицешампионска титла на Европа! След като взе бронз в смесената щафета на Европейското първенство по модерен петобой за девойки до 19 години в Литва, великотърновката направи още по-добро представяне на шампионата при по-големите. Първенството за девойки до 21 години се проведе в Истанбул в неделя с участието на 32 състезателки. В силната конкуренция представителката на „Царевец“ финишира втора с 1371 точки, като преди нея е само унгарката Рита Ердос.

“В тази възраст до момента България не е печелила медал от такъв форум в модерния петобой. Изключително сме щастливи, получихме много поздравления от федерацията и колеги”, коментира треньорът на талантливата състезателка Панайот Паздерков.

В Турция възпитаничката му завърши пета в комбинираната дисциплина стрелба и бягане с личен резултат, 13-а на фехтовка с 16 победи и 15 загуби, седма е на плуване и втора в най – новата дисциплина „Obstacles“, която ще замени официално ездата в модерния петобой след Олимпиадата през 2024 година. Цялостното представяне й донесе сребърния медал.

Това лято определено ще продължи да е горещо за Ралица Митева. На 26 юни и предстои участие на Европейските игри в Краков. На 7-8 юли и 15-16 юли са държавните първенства, съответно под 19 години и мъже и жени, а в края на следващия месец и Световния шампионат в Истанбул.

Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново