Проблеми в “Етър” преди дербито с “Хебър”, което ще определи лидера

Публикувано на пт, 10 Дек. 2021
338 четения

Сериозни проблеми връхлетяха “Етър” преди решаващия мач с “Хебър”, който е дерби на върха и ще определи водача в класирането преди зимната пауза. Двубоят е в неделя, 12.12. от 12 ч. в Пазарджик и ще бъде предаван пряко по Диема спорт. Двата отбора имат равен актив от по 43 точки, като на етърци е необходима само победа, за да завършат първи.
Трима футболисти са с положителни тестове за ковид – Кольо Станев, Христо Марков и Атанас Кръстев, те пропуснаха вече последния мач с “Лудогорец” и са под карантина. В клуба се надяват при поредните тестове преди дербито да няма нови изненади. Николай Янков пък е наказан заради натрупани картони. В двубоя с разградчани травма получи Дани Младенов и до последно ще бъде под въпрос.
“Трябва да се вдигнем за мача с “Хебър” и да се върнем с точки”, коментира старши треньорът Веселин Великов. На международния рефер Ивайло Стоянов бе поверено дербито. Асистенти са му Мирослав Иванов и Кирил Чакъров, четвърти съдия е Геро Писков, а съдийски наблюдател – Стефан Иванов.
Ивайло Стоянов, известен като Сватбата, се завръща по терените след контузия, която доведе до любопитен момент преди десетина дни на мача “Локо” (Сф) – ЦСКА-1948. Шест минути преди края той бе заменен от четвъртия рефер Васимир Ел-Хатиб, след като стана ясно, че не може да доизкара мача. “Неприятна ситуация, вечерта преди мача имах здравословен проблем със стомаха, което доведе до сериозно обезводняване. Още преди началото на срещата почувствах, че нещата не са много добре, но стиснах зъби с надеждата, че ще изкарам. Стисках до 84-та минута, след това вече получих сериозен крамп, който не ми позволяваше да продължа и прецених, че е по-добре в последните 5 минути на срещата да дам възможност на четвъртия съдия да довърши мача”, заяви Стоянов пред БНТ. За да се възстанови напълно, реферът почива в междинния 17-и кръг от първенството.
сн. Даниел ЙОРДАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново