Премии в “Етър-64” за спечелената купа

Публикувано на ср, 8 мар. 2017
177 четения

Хандбалистките на “Етър-64” ще получат парични възнаграждения за спечелената рекордна 13-а Купа на България. Както е известно, “болярките” триумфираха във финалната четворка след успех в полуфиналния мач срещу “Бъки” с 29:19, а в спора за златните медали – и над “Свиленград” с 21:16. Мачовете се играха в ДКС във Велико Търново, а домакините бяха силно подкрепяни от публиката.
“Чувството, че спечелихме, е страхотно! Зарадвахме много хора с Купата, която я печелим за рекорден път както в нашата, така и в историята на женския хандбал у нас. В двата мача играхме отлично и това, което казах на момичетата, че не трябва да допускаме сериозни грешки, ако искаме да бъдем победителки, те го изпълниха на 100 %. Възхитена съм от себераздаването на нашия отбор. Доказахме, че с хандбалистки от школата на “Етър” и чудесната Силвана Савич (Сърбия) можем да печелим отличия. Специално искам да благодаря на Савич, която избра да играе за нашия отбор през сезона. Тя е отличен състезател и професионалист.
Нямахме много време да празнуваме, защото в момента пътуваме за Косово. Там ще вземем участие в международен турнир с участието на два косовски тима и един от Черна гора. Настроението в отбора ни е приповдигнато и напълно заслужено след спечелените златни медали в турнира за Купата на България”, сподели треньорката на “Етър-64” Йонка Генчева.
Във вътрешния правилник на клуба има точка за всеки един от спечелените трофеи през сезона и хандбалистките ще получат своите премии след завръщането от Косово.
“Премиите са клубна тайна, но момичетата ги заслужиха с представянето си. Играха много силен хандбал във финалната четворка и като ръководство сме изключително щастливи. Дано продължат с тази игра и до края на първенството. Имаме невероятен отбор от наши кадри и от по-млади момичета, които тепърва ще показват своя потенциал на хандбалната сцена”, каза президентът на “Етър-64” Атанас Атанасов.
Анатоли ПЕТРОВ, сн. Даниел ЙОРДАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново