Пред­с­та­вят филм за Ди­зе­ла на фес­ти­вал

Публикувано на чт, 15 ян. 2015
143 четения

Филм за Ки­рил Ни­ко­лов-Ди­зе­ла ще бъ­де част от прог­ра­ма­та на фил­мо­ви­те фес­ти­ва­ли Banff Mountain Film Festival и XCo Film Fest, ко­и­то ще се про­ве­дат ед­нов­ре­мен­но на 18 и 19 фев­ру­а­ри.
Ни­ко­лов е най-доб­ри­ят бъл­гар­с­ки със­те­за­тел по ори­ен­ти­ра­не, а през 2014 го­ди­на ста­на и шам­пи­он по пла­нин­с­ко бя­га­не с еки­па на “Бра­ун Тим” (Ве­ли­ко Тър­но­во). “5 вър­ха за 24 ча­са” е раз­каз за про­бе­га меж­ду 5 вър­ха, 5 пла­ни­ни, 100 км, 7000 м де­ни­ве­ла­ция, 24 ча­са и 1 чо­век – Ди­зе­ла.
Пос­ти­же­ни­е­то на Ди­зе­ла е впе­чат­ля­ва­що – про­бе­гът му през най-ви­со­ки­те вър­хо­ве на пет­те най-ви­со­ки пла­ни­ни в Бъл­га­рия му от­не 22:39 ча­са, вклю­чи­тел­но вре­ме­то за тран­с­порт с ав­то­мо­бил меж­ду ета­пи­те.
Banff Mountain Film Festival World Tour ще бъ­де в Со­фия за­ед­но с пър­во­то из­да­ние на XCo Film Fest. Но­ви­ят ки­нофо­рум, ор­га­ни­зи­ран от XCoSports, ще пред­с­та­ви че­ти­ри фил­ма за уни­кал­ни про­ек­ти и съ­би­тия, ре­а­ли­зи­ра­ни от бъл­гар­с­ки спор­тис­ти през из­ми­на­ла­та го­ди­на.
Ге­ор­ги ГЪ­РЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново