Повикаха Деси Николова, Гери Александрова и Соня Богданова в националния тим

Публикувано на пт, 30 сеп. 2022
297 четения

Няколко великотърновки бяха извикани в националния отбор на България по хандбал за жени. Това са вратарките Десислава Николова и Гергана Александрова, които пазят съответно на “Етър-64” и “Търновград”, и играещата в “Бяла” Соня Богданова, както и Полина Генчева, която сега е в “Ларвик” (Норвегия), и новото попълнение на “Търновград” Емилия Самуилова.
След шестгодишна пауза женският национален отбор отново се събра. Той е на първия си тренировъчен лагер в Габрово за предстоящите два двубоя срещу Италия от първата фаза на квалификациите в зона Европа за следващото Световно първенство. Мондиалът ще се проведе в Норвегия, Швеция и Дания през ноември и декември 2023 г.
Селекционери на представителния ни женски тим са Петя Панчева и Веселина Златева, треньор на вратарите е Анита Хараланова. Те са повикали 18 състезателки. От чужбина пристигнаха Ивон Дюлгерова (“Местрино” Италия), Лора Сарандева (“Тулуза” Франция), Мари Томова (“Будучност” Черна гора), Лидия Ковачева и Мадлен Тодорова (“Фелдкирх” Австрия), Полина Генчева (“Ларвик” Норвегия), Маринела Панайотова (“Понтиния” Италия), Стефани Петрова (“Ферара” Италия) и Гергана Грозданова (“Топличанин” Сърбия).
От състезаващите се в българския шампионат са повикани Габриела Георгиева и Стиляна Павлова (“Сливница”), Кристина Миланова и Стефка Агова (“Свиленград”), Емилия Самуилова и Гергана Александрова (“Търновград”), Ирене Иванова и Соня Богданова (“Бяла”), Десислава Николова (“Етър-64”).
“За времето, в което женският национален отбор не функционираше, доста състезателки излязоха да играят навън и преценихме, че отново е време да го възродим. Мисля, че сме събрали най-доброто, с което разполага българският женски хандбал в момента. Всички са много позитивни и тренират с голямо настроение. Колективът е страхотен!”, сподели Веселина Златева.
Днес селекцията ни ще изиграе контролна среща в Габрово с шампиона “Бяла”, а утре националките ще пътуват до Бяла, където ще направят проверка и с румънския “Слатина”. Вторият лагер е отново в Габрово от 24 октомври. До 30-и националките ще тренират в зала “Орловец”, след което ще отпътуват към Варна. Първият мач с Италия е на 2 ноември, а реваншът е на 6-и в Киети, Италия. Победителят от двубоя ще продължи във втората фаза от елиминациите за Световното първенство, в която ще се включат още осем тима, спечелили срещите си от първия квалификационен кръг, плюс Чехия и 10 отбора от предстоящото европейско в Словения, Северна Македония и Черна гора.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново