Почетоха паметта на “Ангелите от Лим” с футболен турнир в Свищов

Публикувано на пн, 15 апр. 2024
39 четения

Футболен турнир “Юлиян Манзаров” организираха Община Свищов, Фондация “Ангели от Лим” и ОФК “Академик” по повод 20-годишнината от трагедията в р. Лим, при която 12 свищовски деца загубиха живота си. Тогава си отиде и патронът на турнира, върнал се в потъващия автобус, за да спасява съучениците си.
В надпреварата на градския стадион взеха участие училищни отбори от община Свищов. Във възрастовата група 5-7 клас на първо място се класира отборът на СУ “Димитър Благоев”, пред тези на СУ “Николай Катранов” и СУ “Цветан Радославов”. Голмайстор със 17 попадения стана Ефе Ахмед.
При учениците 8-10 клас победител е тимът на ПДТГ “Димитър Хадживасилев”, следван от отборите на СПГ “Алеко Константинов” и СУ “Николай Катранов”, а призът за Стрелец № 1 грабна Нивелин Иванов с 6 гола.
Футболистите на ПДТГ “Димитър Хадживасилев” триумфираха във възрастта 11-12 клас, пред връстниците си от СУ “Димитър Благоев” и СУ “Николай Катранов”. Голмайстор с 10 гола стана Тонислав Славев.
С грамоти за участие в различните категории бяха отличени: ОУ “Христо Ботев” – с. Алеково, ОУ “Филип Сакелариевич” и СПГ “Алеко Константинов”. На церемонията по награждаване присъства футболната легенда и председател на ЗС на БФС Бончо Генчев, който беше бурно аплодиран от всички футболисти и гости на турнира. Кметът на Свищов благодари на всички, взели участие в организацията на възпоменателното спортно събитие, и приветства състезателите за спортсменската игра. От своя страна бащата на Юлиян Манзаров – Георги Манзаров, който е и председател на Фондация “Ангели от Лим”, благодари на Община Свищов за подкрепата и активното участие в реализирането на тазгодишния турнир, както и във всички мероприятия в памет на загиналите деца. Той подчера, че фондацията високо оценява подкрепата на Общината.

Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново