Поредни успехи на танцьорите на “Фиеста” и “Ксани денс”

Публикувано на пт, 22 май 2015
609 четения

Пореден успех в най-мащабния международен турнир  по спортни танци “Хебър къп” записаха танцьорите на “Фиеста”. В тридневната надпревара в Пазарджик участие взеха над 400 танцови двойки от 19 страни, разпределени по възрасти. Оценявани бяха от висококвалифицирана международна съдийска бригада.
При юноши младша възраст Борис Борисов и Преслава Димкова  демонстрираха отново високата си класа и успяха да се преборят за златните медали в латиноамериканските танци, в конкуренцията на 24 танцови двойки. В надпреварата в стандартните танци представителите на “Фиеста” спечелиха бронзови медали.
В рамките на тридневния танцов маратон се проведе и открит национален турнир. Борис и Преслава без конкуренция спечелиха златните медали в стандартните и латиноамериканските танци. При юноши ст. възраст Йордан Георгиев и Красимира Георгиева спечелиха сребърните медали в международната надпревара в латиноамериканската програма, като отстъпиха само на гостите от Молдова, а в стандартните танци завършиха на шесто място. В открития турнир Данчо и Краси с лекота спечелиха златните медали.
Двете танцови двойки се подготвят при Таня Шуманова, треньор на “Фиеста”. Предстои им участие на държавно първенство в Каварна на 14 юни.
В международната надпревара “Хебър къп” възпитаниците на Николинка Колева (“Ксани денс”) и Николай Тенев (“Киара-Н”) – харизматичната болярка Ксандриния Капелова и партньорът й Христиан Въгляров, станаха финалисти в категория латина и категория стандарт. В надпревара с 30 двойки те се класираха на шесто място.
В открития турнир, организиран от СК “Импулс”, двойката грабна златните медали и купата в категория  11 Д – латиноамерикански и стандартни танци. Безапелационно им бяха присъдени първите места в танците – английски валс, танго, виенски валс, куикстеп, самба, ча-ча-ча, румба и джайв.
Двойката се подготвя за открит турнир идната седмица в София, организиран от клуб “Дъга тийм”.
Георги ГЪРЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново