Полагането на последната настилка на пистата започва

Публикувано на вт, 9 юни 2015
197 четения

Около 50 тона гумени гранулати пристигнаха на “Ивайло” за настилката на пистата.

До седмица ще започне полагането на последната най-горна част от настилката на лекоатлетическата писта на стадион “Ивайло”. Три тира доставиха вчера до обяд материалите за новата писта. Около 50 тона гумени гранулати пристигнаха на спортния комплекс още в ранните часове на деня. Малко по-късно от трети камион бяха разтоварени 92 варела с полиуретанови смоли.
Според технологията подложката се инсталира на място чрез смесване на гумените гранулати и полиуретоновите смоли преди действителното полагане, което се извършва съобразно желаната дебелина със специални машини.
В сряда се очаква във Велико Търново да пристигнат германски специалисти, които да инспектират положеното асфалтово покритие. Полагането на настилката трябва да започне в началото на следващата седмица.
На стадиона пристигнаха материалите и за новата настилка на закритата лекоатлетическа писта. Южната част на съоръжението се обновява по втори проект, който предвижда и мерки за енергийна ефективност на залите и закритата писта.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново