Подновяват общинските Ученически игри 2017

Публикувано на вт, 17 ян. 2017
198 четения

На 19 януари се подновява общинският етап на Ученически игри 2017, съобщиха главните експерти Йордан Дурчев и д-р Георги Давидов. Те са изготвили график за провеждане на игрите, който е съгласуван с Пенка Игнатова, директор на Дирекция “Образование, младежки дейности и спорт”, и инж. Розалия Личева, началник на РУО – Велико Търново.
В края на миналата година игрите стартираха с шампионата по футбол в отделните възрастови групи. ОУ “Св. Патриарх Евтимий” спечели надпреварата при момчета V-VII клас, Профилирана езикова гимназия “Проф. д-р Асен Златаров” е първа при юноши VIII-Х клас и при средношколците. Учащите ХI-ХII клас участват само в колективните спортове – футбол, хандбал, волейбол и баскетбол. Учениците от V-VII и VIII-Х клас освен в колективните ще стартират и турнирите по бадминтон, лека атлетика, шахмат и тенис на маса. Станислав Балъков ще ръководи турнира по баскетбол, Йонка Генчева по хандбал, Вихрен Йорданов по волейбол, инж. Димо Димов по бадминтон, Галина Пенкова по лека атлетика, Иван Иванов по тенис на маса, Светла Йорданова по шахмат. Общинските ученически игри продължават на 19 януари със състезанието по шахмат. Тогава ще бъдат излъчени общинските първенци при учениците V-VII клас.
Баскетболистите ще играят на 9, 10 и 13 февруари от 9 ч. в залата на спортен комплекс “Ивайло”. Предвид традиционно големия интерес към общинското първенство по волейбол то ще продължи 6 дена и ще се проведе в СУ “Владимир Комаров”, а най-малките ще играят в многофункционална зала при СОУ “Емилиян Станев”. На 13-и февруари са предвидени срещите при момчета и момичета V-VII клас. 14-и и 15-и са отредени за девойки и юноши VIII-Х клас. На 16-и и 17-и са срещите на учащите ХI-ХII клас. Общинските първенци при учениците VIII-Х и ХI-ХII клас ще бъдат определени на 20-и февруари. На 21-и февруари в зала “Сава Величков” ще бъдат определени участниците в областен етап на игрите по хандбал за трите възрасти.
На 28-и февруари в залата на ОУ “Бачо Киро” ще премерят сили участниците по тенис на маса във възрасти V-VII и VIII-Х клас. В същите възрастови групи бадминтонистите ще играят на 14-и и 16-и февруари в зала “Сава Величков”, а лекоатлетите ще премерят сили на 22-и февруари в закритата лекоатлетическа писта на стадион “Ивайло”. Всички участници в общинския етап трябва да преминат медицински преглед в Спортния диспансер и да бъдат застраховани.
Георги ГЪРЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново