По 4.3 гола средно на мач в зимния футболен турнир в ДКС

Публикувано на вт, 28 ян. 2014
314 четения

172 гола е видяла публиката в Двореца на културата и спорта “Васил Левски” в първите две седмици на зимния футболен турнир на малки врати. За 40 изиграни мача това прави средна резултатност по 4.3 гола на мач.
Най-резултатният отбор до момента е “Яна-1” (Ресен), който за двете си срещи е нанизал 18 попадения, средно по 9 гола на мач. Това е и отборът с най-добра защита и вратар досега в надпреварата, като изобщо не е допуснал гол в мрежата си. Довечера обаче на ресенчани предстои и още един мач – директен двубой за първото място в група “Ж” срещу “Илстрой”, така че тези показатели може да се променят.
Другият отбор с подчертано добра атака е “Ником-Н”, който има вкарани 14 гола, но в три срещи. В тази група “З” вторият осминафиналист също ще се изясни тази вечер, тъй като се срещат “Бек” и “Банка ДСК”, имащи по една точка до момента.
С пълен актив от 9 точки от предварителната фаза е и “Алумина Елит”, който в група “Г”, където борбата завърши, е вкарал 10 гола.
С отлична защита е и “Импулс” (ГО), който завърши първата фаза само с един допуснат гол, а също по 1 гол бяха пуснали преди последните си мачове “Лайтс” и “Приятели”.
При голмайсторите след първата фаза се очертава начело да е Илиян Димитров от “Яна-1” (Ресен), който за два мача има вкарани 10 гола. С по 6 са Виктор Джуров от “Алумина Елит” и Игнат Игнатов от “Ником-Н”.
Ето кои са сигурните осминафиналисти до момента: “Приятели” и “Ив Комерс” от група “А”, “Импулс” от група “Б”, “Долапчиеви” и “Амфора” от група “В”, “Алумина Елит” и “Търново Юнайтед” от група “Г”, “Вило Килифарево” и “Гранде” от група “Д”, “Лайтс” от група “Е”, “Яна-1” и “Илстрой” от група “Ж” и “Ником-Н” от група “З”.
Снощи от 17 ч. “Приятели” и “Ив Комерс” решаваха първото място в своята група, а “Шастливеца” и “Късметлиите” спориха за втората виза от група “Е”, докато мачовете “Амфора” – “Алпласт” и “Шарков Инком” – “Скорпион Инвестстрой” бяха без значение.
Днес са и последните мачове от първата фаза на турнира, като най-интригуващ ще бъде мачът “Бек” – “Банка ДСК”, на който ще се разиграва последното свободно място на 1/8 финалите.
В сряда от 11:00 ч. в ДКС “Васил Левски” ще се тегли жребият за финалната фаза на турнира, в която участват всички 16 отбора, заели първо или второ място в предварителните групи.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново