ПМГ “Васил Друмев” и ОУ “Бачо Киро” общински шампиони по лека атлетика

Публикувано на ср, 20 февр. 2013
640 четения

Призьорите в общинските ученически игри по лека атлетика с ръководителя на турнира Галина Пенкова. сн. Г. Гърев

ПМГ “Васил Друмев” и ОУ “Бачо Киро” направиха дубъл в общинския етап на ученическите игри по лека атлетика, проведен в понеделник във Велико Търново. За втора поредна година двете училища спечелиха първите места в двата пола във възрастите V-VII и VIII-Х клас и ще представят общината в областния кръг на ученическите игри, който ще се проведе на 20 и 25 март.
Във възрастта V-VII кл. единственият участник бе ОУ “Б. Киро” и логично зае първо място. Възпитаниците на преподавателката Марияна Делиева премериха сили в пряка борба с отборите от горната възрастова група и показаха сериозни заложби.
При юношите VIII-Х клас на първо място се класира ПМГ “Васил Друмев” със 177 т., втори останаха Хуманитарна гимназия с 99 т. Владислав Ангелов спечели бяганията на 400 и 800 м. Тодор Тодоров е победител на скок височина с отличен резултат 145 см и на дълъг скок. Александър Колев е първи на гюле с 11,82 м, Даниел Стоилов победи на 100 м. Пробив в хегемонията на бъдещите математици направи само Ивелин Русев от ХГ, който спечели бягането на 200 м.
Далеч по-голяма интрига имаше при девойките в тази възраст. След първите 4 дисциплини три училища имаха реален шанс за първото място. Възпитаничките на ПМГ направиха своя удар в скока на височина и в дългия скок, където спечелиха първо място благодарение на Михаела Романова и натрупаха сериозен аванс пред конкуренцията. “Математичките” взеха и спринта на 100 м и 400-те метра чрез Илияна Стаменова и Дария Къртичева. Професионалната гимназия по моден дизайн се отличи с първи места на 200 м и в тласкането на гюле, спечелени от Ненка Николова и Фериде Юлиянова. От бъдещите моделиери и фризьори се отличиха още Ния Цвяткова в скока на височина, Есма Мехмедова на 100 и 200 м, Айда Миланова и Галя Стоянова. В крайното класиране при девойките ПМГ е общински първенец със 146 т., достойните им съпернички от ПГМД са втори със 113 т., а Хуманитарна гимназия са трети с 99 т.
Георги ГЪРЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново