ПМГ “В. Друмев” втори на зоновия ученически финал по шахмат

Публикувано на чт, 30 апр. 2015
473 четения

Отборът на ПМГ “Васил Друмев” зае призовото второ място в зоновия етап от ученическите игри по шахмат за 8-10 клас, провел се в град Ловеч. Надпреварата събра областните шампиони на Плевен, Габрово, Ловеч и В. Търново. Тимът на ПМГ, воден от учителката Ирина Цанева, постигна 2 победи и 1 загуба в трите си срещи.
За математиците играха двукратният шампион на България Емил Стефанов, Мартин Тодоров, Калоян Петров и Мария Калбанова, а Йоана Милева бе резерва. Емо Стефанов, който бе капитан на отбора, бе на втора дъска предвид това, че в предишните години Математическа гимназия “Гео Милев” (Пл) поставяше най-силния си шахматист на втора дъска.
Великотърновци започнаха с победа 2.5:1.5 т. срещу представителите на Ловеч, после се наложиха с 3:1 над Габрово, който бе съставен от 4 девойки.  В най-важния двубой ПМГ отстъпи с 1:3 пред тима на МГ “Гео Милев”, като единствената победа взе Емил Стефанов, който завърши с 3 т. от 3 партии. На първа дъска Мартин Тодоров е с 2 т., Калоян Петров остана с 0.5 т. на трета, а Мария Калбанова е с 2 т. на четвърта дъска. Плевенчани за поредна година се класираха за финалите, които са в Благоевград през май.
“Много добре се представиха състезателите ни. На този етап това е максимумът им като класиране на зонов етап. Надявам се догодина да комплектоваме още по-силен отбор, който да успее да стигне до финалите”, сподели учителката Ирина Цанева.
Георги ГЪРЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново