ПМГ “В. Друмев” и СОУ “Ем. Станев” втори на зоновите игри по шахмат

Публикувано на ср, 16 апр. 2014
821 четения

Отборът на ПМГ “В. Друмев” в състав (отдясно на ляво): Емил Стефанов, Мария Калбанова, Виктор Атанасов, Даниел Ганев, с преподавателката Диана Минчева.

Втори места заеха отборите на Природо-математическа гимназия “Васил Друмев” и СОУ “Емилиян Станев” в зоновия етап от Ученическите игри по шахмат, съответно за 8-10 и 5-7 клас.
По-големите играха в Плевен, като на първа дъска бе Емил Стефанов, втора – Виктор Атанасов, трета – Даниел Ганев и на четвърта – Мария Калбанова.
Тимът на ПМГ, воден от преподавателката Диана Минчева, започна с убедителна победа с 3:1 над представителите на Ловеч, после обаче в най-важния двубой отстъпиха с 1:3 на домакините от Математическа гимназия “Гео Милев” (Плевен), като единствената победа взе Емил Стефанов. Третият мач бе вече без значение за първото място, като нашите се наложиха с 4:0 над Севлиево и останаха втори.
В Ловеч пък се проведе зоновият етап за 5-7клас. Участваха СОУ “Емилиян Станев” и представители на Плевен, Дряново и с. Мъглиж.
Първи станаха плевенчани с победи над всички. Нашите, водени от г-н Винчев, победиха с 4:0 Мъглиж, с 3:1 Дряново и загубиха минимално от Плевен. Така събраха общо 8 точки, на точка от първенците.
За СОУ “Емилиян Станев” играха: Стефан Янев, Никола Николов, Йордан Тошев, Максим Минчев и Траяна Долчинкова. Победителите в двете възрасти продължават на държавни финали.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново