Пламена Владимирова взе бронзов медал

Публикувано на пн, 22 ян. 2018
534 четения

Пламена Владимирова спечели бронзов медал на гюле на държавното първенство по лека атлетика за юноши и девойки под 18 години. На шампионата, проведен в столичната зала “Асикс Арена”, състезателката на СК “Браун Тим” взе бронза с личен резултат от 11,94 метра, постигнат в петия опит.
“Пламена прекърши усилията на още две състезателки, които имаха амбиции за третото място. Доволен съм от борбеността, която прояви в изключително динамично състезание. Тя бе единствената атлетка, която съвмести опитите на тласкане на гюле и серията на 60 метра, тъй като и двете дисциплини бяха в един и същ час. Още при първия си опит Пламена тласна 12 метра, но за съжаление се оказа фаул. Не се знаеше как щеше да се развие състезанието, ако опитът бе зачетен”, коментира личният треньор на атлетката Свилен Митрофанов.
Шампионка стана Яна Копчева от “Локомотив” (Русе), направила пет опита над 14 метра. Най-добрия си резултат Яна записа в третия опит – 14.58 м. Второто място остана за Таня Кадиева от СК “Русе-Кар Мотор Спорт” с 12.80.

Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново