Пламена Владимирова стана втора на турнира “НСА – Спринт”

Публикувано на ср, 25 ян. 2017
329 четения

Великотърновката Пламена Владимирова записа призово класиране в първия официален старт в зала от календара на Българската федерация по лека атлетика. В събота състезателката на “Браун Тим” взе участие в четвъртото издание на турнира “НСА – Спринт”. При стартовете беше използвана уредбата за полуавтоматично измерване, която е доста по-точна от ръчното времеизмерване и даде по-ясна представа за фактическото състояние на победителите във всяка една серия. Пламена Владимирова спечели първо място в серията си в чистия спринт на 60 м при девойки под 18 години. Пламена, която от няколко месеца работи с треньора Свилен Митрофанов, демонстрира мощно и красиво бягане и показа обещаваща форма преди стартовете от държавното първенство в зала в Добрич, което стартира на 31 януари. В крайното класиране на база резултатите от четирите серии, Пламена е втора, след Ванеса Янкова от “КЛАСА”, която спря хронометрите на 7.8 секунди. С резултата на великотърновката е още една състезателка от “КЛАСА” – Изабела Соколова.
“Пламена ще участва в спринта и в тласкането на гюле на държавното в зала. За нея това ще бъде дебют при девойки младша възраст (под 18 г.). Целта, която си поставяме, е да влезе във финала на спринта”, сподели треньорът Свилен Митрофанов.
От октомври насам Пламена Владимирова записа призови класирания в няколко силни състезания. Ученичката от СУ “Емилиян Станев” спечели бронз на 100 м от турнир “Децата на София”, завоюва злато на 60 м и сребро на гюле от “Плевенска панорама” и се подреди втора на турнира “Спринт” във Велико Търново.
Георги ГЪРЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново