Пламена Владимирова със сребърен медал на гюле от турнир “Никола Вълчанов”

Публикувано на пн, 24 апр. 2017
384 четения

Със сребърен медал от десети юбилеен лекоатлетически турнир “Никола Вълчанов” се завърна Пламена Владимирова. С надпреварата на стадион “Априлов” в Габрово бе открит сезонът на писта. Състезателката на “Браун Тим” участва в дисциплината тласкане на гюле при девойки младша възраст. Пламена Владимирова тласна 3-килограмовия уред в най-добрия си втори опит на 11.75 метра.
Само 10 см разделиха възпитаничката на треньора Свилен Митрофанов от най- доброто ѝ лично постижение. Яна Копчева (АК “Георги Дъков”, Плевен) подобри националния рекорд в тласкането на гюле за младша възраст. Тя тласна уреда на 15.11 м и прати в историята най-доброто постижение в дисциплината при девойките под 18 г. у нас. До сега рекордът с 3-килограмовото гюле държеше Анна Чиприянова от 2013 г., когато записа 15.07 метра.
“В сряда Пламена ще участва на 100 м на турнира “Цветанка Христова” в София, а в края на месеца ще бяга в спринтовата дистанция на турнира във Велико Търново. За нея участието в Габрово бе за да поддържа тонус”, сподели Свилен Митрофанов.
Георги ГЪРЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново