Петър Петров се извини на “Етър”

Публикувано на ср, 20 Дек. 2017
344 четения

Разглеждат утре жалбата на “виолетовите” срещу съдийството

Жалбата на “Етър” за съдийството в мача срещу “Славия” ще бъде разглеждана в четвъртък, обяви председателят на Съдийската комисия Петър Петров. След последния есенен кръг на Първа лига има две контестации – от “Етър” и от “Лудогорец”.
След заседанието на Изпълкома на БФС Борислав Михайлов заяви, че трима-четирима души оказват натиск на съдиите, често и чрез други хора, и дори ги нарече съдийски мениджъри. Петров беше попитан дали си има идея кого е визирал Михайлов: “По-добре попитайте него. Аз нямам съмнения в съдиите за поръчки. За мен грешките им са от спортно-техническо естество. Има натиск върху тях, най-вече чрез медиите, обществен натиск. Искам да кажа, че от мен натиск няма и няма как да има. А дали има натиск от клубовете, не искам да коментирам. Има органи, които трябва да следят за нерегламентирани контакти. Не мога да знам в обикновения живот кой с кого се среща, с кого пие кафе”.
Петър Петров се извини на “Етър” и на още 4 клуба заради грешки на реферите в последните мачове от сезона. “Извиних се първо на ЦСКА, защото това е европейско поведение. Но какво ни беше върнато отсреща? “Всички съдии са безсрамници.” Затова сега се извинявам на “Лудогорец”, на “Етър”, на “Ботев” (Пд), на “Черно море” и специално на “Верея”.
Грешките са част от играта. Обръщам се с послание към всички клубове – едно от правилата на футбола е, че футболна среща не може да започне без съдии и не може да завърши. Пожелавам им да са смели, да са личности и да бъдат безпристрастни. Както съдиите, така аз и Съдийската комисия допускаме грешки. Може би при изготвянето на ранглистите, може би налагането на наказанията. Благодаря на медиите за това, че са коректив, в повечето случаи са прави да ни критикуват.
Надявам се, че през пролетта съдиите ще се представят по-добре и най-много се надявам, че няма да предрешим първенството,” завърши Петър Петров по време на връчването на ежегодните награди на Асоциацията на българските съдии.

Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново