Купата от турнира по борба “Никола Петров” остана в Горна Оряховица

Публикувано на ср, 20 Дек. 2017
213 четения

Калоян Атанасов е носител на приза “Никола Петров” от едноименния турнир по свободна борба в Г. Оряховица. Състезателят на “Локомотив”, извоюва златото в кат. 42 кг. 122 състезатели от 21 клуба се бориха за медалите. Бяха представени почти всички центрове по борба в Северна България, както и клубове от Бургас, Руен, Сливен, Садово, Караманци, Гълъбово. Състезанието се организира в чест на 144-ата годишнина от рождението на Никола Петров.
Домакините участваха с 14 състезатели и спечелиха пет медала и две купи. В решителната схватка за златото Калоян Атанасов в кат. 42 кг тушира Илия Илиев от клуб “Станка Златева” (Сливен). Николай Момъков донесе второто злато, постигайки победа с туш над Христо Петров от АСК “Сливен” в кат. 38 кг. Николай получи и купата за най-техничен състезател на турнира.
Трите бронзови медала за “Локомотив” спечелиха Никола Стоянов в кат. 35 кг, Емил Ангелов в кат. 53 кг и Христо Михайлов в кат. 73 кг. Атанас Денчев от “Царевец Етър” (ВТ) спечели в кат. 66 кг, а Стефан Янков от другия търновски клуб “Р. Великов – М. Ганев” е златен медалист в кат. 73 кг. Специална награда от организаторите получи и треньорът в Клуба по борба “Локомотив” Пламен Денчев, който в деня на финалите отпразнува и своя 33-и рожден ден.

Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново