Пет медала за каратистите от Павликени от международен турнир в Стара Загора

Публикувано на чт, 16 апр. 2015
209 четения

С пет медала и пето място в отборното класиране по медали /при 24 участвали отбора с общо 112 състезатели/ се върнаха от международния турнир по карате киокушин за купа “Верея” в Стара Загора състезателите от Павликени. Представянето ни беше отлично, много съм доволен, коментира треньорът сенсей Боян Ангелов. Турнирът се провежда за 27-и път и е най-старият турнир по карате у нас, обясни още той.
Павликенският карате клуб се е представил със 7 състезатели. Златен медал завоюва Йоана Кирилова – девойки, два сребърни медала за Теменужка Стефанова – жени, и Тереза Давидова – девойки. Дочо Димитров – мъже, и Иван Пламенов – юноши, спечелиха бронзови медали. С това си класиране павликенският отбор остави след себе си отбори от далеч по-големи градове като Ямбол, София, Стара Загора и други. Спортен клуб “Катана” – В. Търново, спечели 4 бронзови медала.
Международна купа “Верея” е един от най-силните турнири – проверка за кандидатите за разширения национален отбор за младежи, мъже и жени. Купа “Верея” спечелиха Габриела Мирчева от СК “Самурай” (Бургас) и Димитър Димитров от СК “Киокушин” (Шумен), а най-добър съдия беше Даниела Динева. Имаше участници и от Сърбия.
Амбициите ни са да се представяме все по-добре, каза за “Янтра ДНЕС” сенсей Боян Ангелов.  Павликенският клуб по карате киокушин ще изпрати свои представители и на държавното първенство за деца, което ще се  проведе на 24 април в Русе, като се надяват да донесат медали от там.
Елка СПАСОВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново