Пет медала за борците от клуб “Илия Павлов” от Айтос

Публикувано на ср, 29 окт. 2014
743 четения

Пълен комплект медали спечелиха младите състезатели на великотърновския клуб по борба “Илия Павлов” от турнир по свободна борба в Айтос. Над 180 състезатели в отделните възрастови групи и категории участваха в надпреварата, посветена на празника на град Айтос.
При кадетите в категория 54 кг държавният вицешампион Мартин Цачев спечели златен медал. Възпитаникът на треньора Мирослав Колев постигна 3 победи, а на финала срази борец от Бургас.
При момчетата в категория 59 кг Николай Михайлов загуби финалната среща с Октай Хасан от Айтос и се окичи със сребърен медал. По пътя към финала Николай спечели по убедителен начин 3 схватки.
Във възрастовата група деца в категория 42 кг двама състезатели на клуб “Илия Павлов” премериха сили на четвъртфинала. Преслав Върбанов надигра съотборника си Велин Недялков и стигна до полуфинал, където бе спрян от Денис Демиров от Варна и трябваше да се задоволи с бронзов медал. Велин Недялков приключи състезанието с една победа и една загуба и е седми в крайното класиране.
Миг невнимание лиши Марин Петков от участие във финала при децата в категория до 30 кг. Великотърновецът спечели 2 срещи, а на полуфинала поведе с 8:0 точки, но допусна да бъде победен с туш и завърши на трето място в категорията. Шестимата борци на клуб “Илия Павлов” са ученици в Спортното училище. На 20 ноември треньорът Мирослав Колев ще заведе на международен турнир в Украйна 6-7 борци на великотърновския клуб.
Георги ГЪРЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново