Павликени има ученически шампион по хандбал

Публикувано на чт, 13 юни 2013
289 четения

ОУ “Св. Климент Охридски” (Павликени) спечели купата и златните медали от Ученическите игри по хандбал за момичета във възрастта V-VII клас. Финалите на ученическото първенство се проведоха в Нови пазар от 6 до 9 юни. Воденият от старши учителя по физическо възпитание и спорт Емил Ненков тим победи в предварителната група отборите от София и Опака. В полуфинала бе победен и съставът на домакините от Нови пазар.
В спора за първото място павликенските хандбалистки за втори път в турнира се наложиха над връстничките си от СОУ “Васил Левски” (Опака) и грабнаха шампионската титла. Със статуетка и грамота за голмайстор на турнира бе удостоена Стефани Асенова. Със златни медали се окичиха Стефани Асенова, Нина Симеонова, Василена Василева, Изабела Николова, Зоя Филипова, Мадлен Петрова, Лина Асенова, Габриела Георгиева, Михаела Иванова, Мариела Русева и Мария Димитрова.
През последните 5 години ОУ “Св. Климент Охридски” се представя на високо ниво в ученическите игри по хандбал, което говори за постоянство в подготовката и приемственост.
През 2009 и 2011 г. момичетата бяха сребърни медалистки, а през 2010 г. – шампионки.
Георги ГЪРЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново