Павел Димитров е седми на турнира по ускорен шах купа “Абритус”

Публикувано на ср, 10 авг. 2016
213 четения

64 състезатели от България, Армения, Гърция и Турция взеха участие в традиционния турнир по ускорен шах “Купа Абритус” в Разград. В 23-тото издание премериха сили 2 гросмайстори, 3 международни майстори, 2 фиде майстори и 10 майстори на спорта, които играха в 7 кръга с 20 минути контрола на шахматист плюс 10 секунди добавка на ход. Двукратният победител в турнира Павел Димитров се представи най-добре от великотърновските шахматисти. Международният майстор финишира с пет точки (5 победи и 2 загуби) и е седми в крайното класиране. Той стартира с три победи над Румен Радев, Росен Тодоров и Лъчезар Йорданов. Последваха 2 загуби от Тома Киряков и Ростислав Раев, който го отдалечиха от върха. Павел завърши с победи над Митко Митев и Златозар Керчев, но не успя да намери място сред призьорите.
“Отлично представяне на Павел. Може да съжалява за пропуснатата победа над Ростислав Раев, която би му позволила да спечели за трети път купата”, коментира бащата на шахматиста инж. Димитров.
Даниел Димитров също участва в турнира и приключи с 2.5 т. Фм Тодор Галунов е единадесети с 4.5 т., като загуба в последния кръг от Павел Янев го лиши от място в шестицата. Победител в турнира стана гросмайстор Петър Дренчев с 6 т. Втори, също с 6 т., е Павел Янев. Гросмайстор Васил Спасов е трети с 5.5 т., следван от Ростислав Раев, Тома Киряков и Лъчезар Йорданов със същия актив.
На 14 август, неделя, ще се проведе традиционният турнир за купата на Арбанаси по ускорен шах. Надпреварата стартира в 10 ч. в кметството в Арбанаси. Контролата е 30 минути на партия.
Г. КРЪСТЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново